Home Maandoverzicht Maandoverzicht – Maart 2018

Maandoverzicht – Maart 2018

by Aimy

Maart. Eén van mijn favoriete maanden! De maand waar de tijd weer een uur eerder vooruit gaat, zodat het langer licht blijft, de maand dat het nog enorm koud kan zijn, maar de eerste lentedagen ook al tevoorschijn komen en de maand dat we weer kunnen uitkijken naar die gezellige feest- en voorjaarsdagen. Helaas ook voor mij de maand dat mijn neus weer begint te jeuken bij pas gemaaid gras. Yes.. hello to hooikoorts!

Maart was voor mij dit jaar een fijne maand om op terug te kijken. Een maand vol met feestjes en biertjes. Lees hieronder gauw waarom!

Waar was Aimy?

Vooral lekker in Nederland. Gezellig en fijne momenten gehad met mijn lieve vriend, vriendinnen en familie, maar ook nog een weekendje in ons buurland, België. Heerlijk bourgondisch genieten in Gent!

Twee dagen lang heb ik met twee vriendinnen fijn genoten in Gent. Oh my wat een leuke stad vond ik het. Een weekend vol met lekker eten, heerlijke biertjes, Gentse neuzen (voor als je niet weet wat het is, dit leg ik later uit!), winkelen en rondslenteren. Ben jij er wel eens geweest?

Bier in Gent
Gent
Gent

Wat deed Aimy?

Trouwfeest

Een oud collegaatje van mij is getrouwd en dat is uiteraard tijd voor een feestje! Gezellig met iedereen onder elkaar. Een photobooth kon natuurlijk ook niet ontbreken, dus er zullen nog ongetwijfeld leuk foto’s voorbij komen!

Eerste lentedag

Na een week van enorme winterkou en schaatsen op het ijs, konden we die zondag erop genieten van een echte lentedag. Nee, maar echt! In het zonnetje, zonder jas. Wat een fijn weer was het! Er lag nog ijs op het water, maar de temperatuur in de zon was al zo aangenaam. Hoewel dat ook verraderlijk is, want ik zit momenteel met een doos keelpastilles en neusspray naast me op de bank te schrijven!

Verjaardag

Dit is de maand waarin twee lieve vriendinnen van mij jarig zijn! Aangezien er eentje heerlijk met haar vriend aan het rondreizen was door Peru (nee ik was totaal niet jaloers!), hadden we van de andere nog een erg gezellig feestje.

Culinair in huis

Onze buren hadden we uitgenodigd om te komen eten. Speciaal voor hun was ik de keuken ingedoken en had ik in twee dagen tijd een compleet Indische rijsttafel op tafel weten te zetten (en in twee dagen tijd ook een complete keuken overhoop weten te krijgen, maar dat is een ander verhaal J). We hadden dit zo gepland, zodat ze alle drie nog konden komen eten. Want over een week moet ik helaas van een buurvrouw voor een jaar afscheid gaan nemen, omdat zij op haar fiets naar Azië vertrekt. WAT!? Ja, je leest het echt. Deze sportieve dame trekt er met haar fiets een jaar op uit om vanaf haar huis al die kilometers naar Azië te fietsen. Hoe gaaf en stoer!

Cultureel in eigen stad

Mijn vriend was een middag doordeweeks vrij en daar hadden we meteen goed gebruik van gemaakt! Deze zonnige lentedag maakte dat we lekker door onze favoriete stad hebben gewandeld en twee musea hebben bezocht. Sinds we de museumkaart hebben is het zo gemakkelijk om ‘even’ een tentoonstelling te bekijken.

Zo zijn wij naar het Noord Brabants museum geweest om de ‘Chinese journey’ van Uli Sigg te bekijken en zijn we daarna direct doorgelopen naar het Stedelijk museum om de tentoonstelling ‘California’ te zien. Twee totaal verschillende tentoonstellingen en vooral van California was ik onder de indruk!

NB museum
Stedelijk museum

Voorbereiding USA

Zoals velen van jullie al wel weten, staat er een prachtige reis op me te wachten. Drie wekenlang ga ik samen met Ruud een roadtrip maken door de staten Washington en Oregon. Het wordt de eerste keer in de USA en hiermee dus ook de eerste keer dat ik mijn familie ga opzoeken. Zo’n zin in!! De afgelopen dagen hebben we concretere plannen gemaakt en begint onze reis meer vorm te krijgen. Meer hierover in een latere blog!

Momentje van trots!

Voor velen zal dit niet zo bijzonder zijn, maar ik ben hier stiekem toch best trots op! Sinds februari ben ik mijn eetgewoontes gaan aanpassen. Diëten? Nee bah, dat vind ik niks. Gewoon een aanpassing. Meer niet. In combinatie met drie keer per week sporten ben ik weer aardig fit aan het worden. Zelf een ochtend yoga is gelukt. Yes. #fitmetaimy. Wist je dat mijn naam Waar is Aimy is ontstaan, omdat ik het sporten altijd liet afweten ;-)?

Meest gelezen artikel

Volgens mij worden er hier en daar wat prachtige Japanse reizen gepland ;-). Mijn meest gelezen artikel is namelijk mijn reisroute door Japan. Met daarbij de gerelateerde artikelen over de Theecultuur en de wijk Shibuya. Hopelijk heb ik voldoende inspiratie gegeven om die daadwerkelijke vliegticket naar Japan te boeken!

Favoriete Instagram posts

     1. Beautiful Gent                                2. Taormina                                   3. Sibayak vulkaan

Wat gaat er de komende maand gebeuren?

Uiteraard komt het steeds dichterbij: Onze roadtrip door Washington en Oregon! Waah, ik heb er zo’n zin in. Daarnaast heb ik weer veel fijne dagen gepland met vriendinnen en vier ik Pasen met mijn lieve familie.

Hoe was voor jullie deze maand? Ik ben benieuwd! En wat staat er in april op jullie te wachten?

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.