Home Nederland Staycation Den Bosch: Overnachten in de Bossche Kraan

Staycation Den Bosch: Overnachten in de Bossche Kraan

by Aimy
Bossche Kraan - Waar is Aimy

Toerist in eigen land, één van mijn grootste hobby’s. Fijn het mooie Nederland ontdekken en te genieten van al het moois dat zo dichtbij is. Ik heb niet voor niks de Lonely Planet van Nederland in de boekenkast staan.

Maar dat ik afgelopen week zo ongeveer in de achtertuin heb mogen overnachten was toch wel echt een hele unieke ervaring. Samen met mijn zus Kelsey mocht ik in een hijskraan overnachten, ofwel: De Bossche Kraan. Een unieke accommodatie die ik jullie niet wil onthouden.

De Bossche Kraan

Net aan de rand van de binnenstad van Den Bosch zie je de Bossche Kraan van verre al liggen. Een prachtige en unieke accommodatie op de tramkade, gelegen aan de Dieze. Deze voormalige havenkraan is 12 meter hoog, prachtig ingericht met duurzame elementen en naast ‘hotelkamer’ ook nog eens te gebruiken als vergaderruimte.

Een hijskraan is geen echte hijskraan…

Wanneer je deze niet zelf kunt besturen! De Bossche Kraan is extra uniek door het feit dat je de kraan vanuit je bed, of vanuit de stuurhut voor 220 graden kunt draaien. Dus waar je enerzijds uitzicht hebt over de prachtige beschilderde silo’s, kun je aan de andere kant genieten van het uitzicht op de Sint Jan. En mocht je – net zoals wij – zin hebben om vroeg wakker te worden voor de zonsopgang? Dan draai je de kraan zodanig, dat je er niet eens voor je bed uit hoeft!

Breakfast is served

Nou letterlijk! In de ochtend wordt er een heerlijk ontbijt naar boven gebracht waar je de hele ochtend rustig van kunt genieten. Een combinatie van heerlijke verse jus, vers fruit, broodjes en beleg maakt een ochtend in de Bossche Kraan nog leuker!

Tramkade

Hoewel de tramkade voor mij letterlijk aan de overkant van mijn huis zit, heb ik echt het gevoel gehad dat ik er helemaal tussenuit ben geweest. De tramkade heeft zoveel te bieden dat je je hier makkelijk een weekend kunt vertoeven. Zo kun je borrelen bij de Bossche Brouwers of Werkwarenhuis, dineren en spellen spelen in de arcadehal van Barkade of fijne koffiemomentjes bij DaSilva. Zin in een avond theater of bioscoop? De Verkadefabriek ligt om de hoek! En wil je Den Bosch vanaf het water gaan ontdekken, dan zijn er op de tramkade meerdere mogelijkheden om een elektronisch bootje te huren.

Staycation? Yes please!

Wil jij ook zo’n unieke ervaring in Den Bosch hebben? Een overnachting boek je vanaf de €175 per nacht, waarbij je tegen een meerprijs ontbijt bij kunt boeken. Kijk voor meer informatie op de website of lees de blog van mijn zusje!

You may also like

1 comment

Lieke 13 mei 2022 - 12:40

Dit lijkt me echt supervet.. Misschien toch maar over mijn hoogtevrees heenzetten..

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.