Home Persoonlijk @Saal Digital Nederland; Fotoboek & Review

@Saal Digital Nederland; Fotoboek & Review

by Aimy

Tijdens mijn reisvoornemens voor 2018 had ik met mezelf de afspraak gemaakt om dan eindelijk eens dat fotoalbum van Japan te maken. Dat voornemen heb ik inmiddels vervuld ;-). Nu liep ik ook nog een tijd achter met het maken van de fotoalbum van onze reis door Andalusië, Spanje . De selectie had ik al gemaakt. Toen nog het album.

Door de jaren heen heb ik diverse fotoboeken gemaakt via verschillende programma’s. Zo is Albelli het programma die ik het meest heb gebruikt, maar mocht ik een tijd terug ook een fotoboek maken via Fotofabriek.nl. Beide programma’s die goed werken en mooie kwaliteit leveren.

@Saal Digital Nederland

Nu had ik de mogelijkheid gekregen om een fotoboek te maken via @Saal Digital Nederland. @Saal Digital is een Duits bedrijf die zich richt op innovatieve producten en 100% tevredenheid garanderen voor hun klanten. Ideaal om met deze software het Andalusië boek te maken en uit te proberen hoe dit programma anders werkt dan andere programma’s. Het fotoboek is inmiddels binnen en heb ik uitgebreid bekeken. Hieronder beschrijf ik mijn ervaring met @Saal Digital Nederland.

De Software

Product kiezen

Je begint met het kiezen van je product. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor o.a. wanddecoratie, kalenders, kaarten en fotoboeken. Ik koos voor het fotoboek. Na deze optie maak je de keuze in welk formaat je het boek wilt hebben.

Fotoboek opties

Je krijgt de keuze hoe je de kaft van je fotoboek wilt hebben en of je matte of glanzende foto’s in je boek wilt. Ik heb gekozen voor matte foto’s, zodat je minder weerspiegeling hebt en de foto’s hierdoor voor mij beter uitkomen.

Vul opties

Je krijgt drie opties om je fotoboek te vullen. Met de eerste optie kun je ervoor kiezen om een leeg document te krijgen, zodat je helemaal zelf kunt bepalen hoe je album eruit komt te zien. De tweede optie is dat je je album kan laten vullen zodat je erna de aanpassingen kunt doen. De laatste optie is dat je je album laat ontwerpen met diverse lay-outs, die je achteraf nog kunt aanpassen.
Ik had gekozen voor optie twee, het automatisch laten vullen. Achteraf heb ik aanpassingen gedaan, zodat sommige foto’s net wat beter op de pagina’s passen.

Verwerking en verzending

De verzending gaat via DHL. De verzendkosten zijn 4,95 euro, iets wat ik zelf vrij duur vind. De reden hierachter is dat het aangetekend verstuurd wordt en daardoor een veilige manier is. De verzending zelf is echter enorm snel. Binnen vijf dagen (drie werkdagen) had ik mijn album in huis. Het boek was goed verpakt in folie en dik karton. Prima service dus!

Plus- en minpunten

Pluspunten

+ Een optie dat vaak bij andere software extra geld kost: platliggend. Dit vind ik een groot voordeel. Hierdoor kun je de foto’s gemakkelijker bekijken, zonder dat je de pagina’s plat moet drukken. Ideaal voor foto’s die je over twee pagina’s wilt verspreiden.

+ Foto’s aan de binnenkant van de kaft. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt bij andere fotoboeken. Hetgeen waar @Saal Digital zich in onderscheidt. Je moet hier natuurlijk wel van houden. Ik zelf vind dit een fijne optie, zodat je niet met witte pagina’s komt te zitten.

+ De drie opties om je fotoboek te vullen, maar zodanig dat er altijd de mogelijkheid is om dit zelf nog te veranderen.

+ Een ander groot pluspunt is dat je direct ziet als een foto niet gelijk staat aan andere foto’s. Daarbij zie je meteen de kwaliteit van de foto als je er met je muis op de foto gaat staan. Dit zorgt ervoor dat je dit niet later nog hoeft aan te passen.

+ Kwaliteit van de foto’s. De foto’s zijn scherp en de kleuren komen mooi uit. Ik heb geen één drukfout kunnen ontdekken.

+ Snelle verzending en goed verpakt.

Minpunten

– Er is vrij weinig uitleg, waardoor ik er pas vrij laat achter kwam hoe je het ‘automatisch vullen’ kunt uitzetten. Hierdoor ben ik veel tijd kwijt geraakt aan het bewerken van de pagina’s. Eenmaal ontdekt ging het bewerken van de pagina’s wel snel.

– De service mag net even wat persoonlijker, zoals ik gewend ben bij andere programma’s, maar is voor mij niet echt een heel groot punt.

Algemene indruk

Ik ben zeer tevreden over het programma.  @Saal Digital Nederland heeft een programma die gemakkelijk in gebruik is en waar je snel een overzicht hebt over hoe je boek eruit komt te zien. De kwaliteit van de foto’s zijn hoog en @Saal Digital Nederland onderscheidt zich door de boeken automatisch platliggend te maken en de binnenkant van de kaft als pagina te gebruiken. Ik zal zeer waarschijnlijk dit programma nog eens gebruiken om een fotoboek (of een ander product) te maken.

Ben jij benieuwd geworden en wil jij zelf ook een fotoboek maken? Via deze link kun je t/m 30 april 2018 een fotoboek bestellen met 15 euro kennismakingkorting.

Ik heb dit fotoboek gemaakt op uitnodiging van @Saal Digital Nederland. Deze review bestaat uit mijn eigen en onafhankelijke mening.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.