Home Azië Reisroute; Drie weken in Japan

Reisroute; Drie weken in Japan

by Aimy

Japan, een land dat niet in een paar woorden te beschrijven is. Vanaf het moment dat we waren geland was mijn eerste indruk meteen goed. En dat is de rest van die drie weken zo gebleven!

Voor onze reis naar Japan hebben we enige voorbereiding getroffen. We wilden uiteraard zoveel mogelijk uit deze drie weken halen.
Zo ben ik normaal niet van het vooruit boeken, maar hebben we (mede doordat we in het hoogseizoen gingen reizen) bijna alle accommodaties al vooruit geboekt. Wel op zo’n manier dat we gratis konden annuleren en zo de boel nog konden omgooien. Daarnaast hebben we voor ons vertrek al onze Japan Railpass (JR) geregeld, zodat we direct vanaf het vliegveld deze konden gaan gebruiken.

Om jullie een indruk te geven hoe we hebben gereisd en welke plaatsen we tijdens onze drie weken hebben bezocht, hieronder onze reisroute door Japan!

Tokyo (6 nachten)

Een perfecte start van onze reis! Tokyo, een stad die je helemaal wakker schudt. Een stad die ongeveer 13 miljoen inwoners heeft en die dag en nacht leeft.
Wij zijn Tokyo begonnen in de wijk Shibuya, met de bekende ‘Shibuya crossing’ en de wereldberoemde hond Hachiko van de film Hachi.
De Senso-ji tempel is de drukbezochtste tempel van Tokyo. Ondanks de drukte van toeristen, vind ik de tempel enorm de moeite waard om te bekijken. Voor het bezoeken van de tempel heb ik nog een ‘fortune paper’ gekocht. En raad eens.. Ik heb eeuwig geluk ;-).

De wijk Shinjuku staat bekend om het heerlijke eten en daar hebben wij uitgebreid gebruik van gemaakt. De smalle straatjes van ‘the Golden Gai’ staan vol met kleine eettentjes en geeft je de mogelijkheid om van alles wat te proberen. Als enorme sushi fan zijn we vroeg in de ochtend naar de Tsujiki vismarkt gegaan om daar ons verse sushi ontbijt te eten. En wat was het heerlijk!

In wijk Harajuku waanden we in de ‘Harajukustijl’. Roze winkeltjes vol met snoep, suikerspinnen en kleding in alle kleuren, vormen en maten. Deze wijk is vooral populair onder tienermeisjes, die zich hier helemaal blut kunnen shoppen.
Zelf ben ik geen fan van gamen, maar na een bezoek aan de gamewijk Akihabara kan het niet anders dat het je interesse heeft gewekt. Dit is de ideale plek om je te laten verdwalen in de manga’s, arcadehallen en maidcafe’s.

Nikko (dagtrip vanuit Tokyo)

Nikko is een rustig plaatsje op nog geen twee uur reizen vanuit het drukke Tokyo. Deze plaats staat bekend als een spirituele plek met een enorm mooi complex aan tempels. Bij aankomst liepen we langs de Shinkyo brug, één van de mooiste en heilige brug van Japan. Vlak daarachter vind je tussen de bossen het mooie tempelcomplex met als highlight de centraal gelegen Tosho-gu.

Kyoto (4 nachten)

Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan en dé plek waar je het traditionele Japan kunt terugvinden. Overal waar je in Kyoto komt, vind je prachtige tempels en ontkom je niet aan het bezoek van deze tempels. Zo hebben wij de beroemde golden tempel Kinkaku-ji bezocht en Fushimi Inari-Taisha, die op de werelderfgoed lijst van UNESCO staat. Naast de tempels is een bezoek aan de Bamboo Forest een must-do als je in Kyoto bent en is een traditionele theeceremonie een bezoekje waard.

Koya-San (1 nacht)

Om even helemaal weg van de drukte te zijn is Koya-San de ideale plek om tot rust te komen. Dit rustige plaatsje in de bergen staat bekend om de vele tempels, welke een aantal hiervan de mogelijkheid biedt om er te overnachten. Neem een kijkje in het leven van de monniken en struin over de Okunoin begraafplaats die duizenden stupa’ s en grafstenen heeft, met achterin het Mausoleum van Kobo Daishi, de oprichter van de Shingon-school van het Boeddhisme.

Osaka (2 nachten)

We zijn onder meer naar Osaka gegaan om vanuit daar andere plekken te bezoeken.  We hebben één volle dag in Osaka besteedt. De dag waren we begonnen met een bezoek aan het Osaka kasteel en zijn we vervolgens naar één van de grootste aquariums van de wereld geweest. Aan het einde van de dag hebben we nog rondgedwaald in één van de oudste wijken van Osaka; Shinsekai.

Nara (dagtrip vanuit Osaka)

Oh my deer! Nara staat bekend om de prachtige Todai-ji tempel met het indrukwekkende Daibutsu boedha beeld in het midden. Maar toch zijn de rendieren die in Nara leven en voor de lokale bevolking heilig zijn, het middelpunt voor alle toeristen. Op elke hoek van de straat staan verkopers met de zogeheten ‘deer cookies’. Met deze koekjes komen de rendieren op je af en kun je ze voeden (of ze rennen achter je aan!). Leuk voor even is het wel, maar of de rendieren hierdoor nou echt wild te noemen zijn is dus maar de vraag ;-). Onze dag in Nara hebben we afgesloten met een lokaal gerecht Okonomiyaki, een Japanse gevulde pannenkoek van de grilplaat.

Himeji (dagtrip tussen Osaka en Hiroshima)

Het plaatsje Himeji is niet groot, maar staat bekend om het prachtige kasteel die van kilometers afstand al te zien is. Het Himeji kasteel is razend populair en heeft vanaf de buitenkant een geweldig uitzicht. De binnenkant van het kasteel viel ons eerlijk gezegd een beetje tegen. In het kasteel zelf valt weinig te zien en door de drukte loop je in een lange rij erdoorheen. Een stukje verder van het kasteel, ongeveer 5 minuten lopen liggen de Koko-en tuinen. Deze schitterende Japanse tuinen lopen in elkaar over en kun je in ongeveer een uurtje bekijken.

Hiroshima (2 nachten)

Deze bijzondere stad heeft zijn bekendheid gekregen door de tragische geschiedenis. De stad zelf is niet zo groot, maar het peace memorial museum en de A bomb Dome (waar 600 meter boven de atoombom tot ontploffing werd gebracht), maakt deze stad zo indrukwekkend.

Miyajima (dagtrip vanuit Hiroshima)

Vanuit Hiroshima hebben we de trein gepakt, om vervolgens het laatste kleine stukje over te varen met de ferry. Eenmaal op Miyajima aangekomen hadden we een prachtig uitzicht op de Tori Gate die in het water staat en de bezienswaardigheid van Miyajima is. Wij waren er met vloed en dus stond de Torii gate onder water. In de eb getij heb je de mogelijkheid om dicht bij de gate te komen.

Na het proeven van wat heerlijke lokale specialiteiten die ze bij de winkeltjes aanbieden, zijn wij onze wandeltocht naar de top van Mt Misen beklommen. Onderweg en bovenaan de top is er geen mogelijkheid om eten en drinken te kopen, dus houdt hier rekening mee! Er zijn drie verschillende wandelroutes naar de top en de één is net wat zwaarder dan de ander. We zijn via de Daishoin route naar boven geklommen. Na een klim van ongeveer twee uur, hadden we een prachtig uitzicht over Miyjajima. De klim naar beneden ging wat sneller via de Momijidani route.
Mocht je slecht ter been zijn, of even geen zin hebben om lange stukken te lopen is er ook nog een mogelijkheid om via een kabelbaan omhoog te gaan. Iets minder avontuurlijk, maar met net zo’n mooi uitzicht! Lees hier het hele verslag over Miyajima.

Okinawa (3 nachten) 

Om het tempelhoppen en de drukte even te ontvluchten, hadden wij een binnenlandse vlucht geboekt naar het tropische Okinawa. Deze eilanden worden ook wel het Hawaï van Japan genoemd. Alles is er anders, de geuren, de mensen… een heel ander Japan! De mensen zijn over het algemeen wat relaxter en het voelt echt een beetje alsof je niet meer in Japan bent. Wij hadden onze accommodatie op het eiland van Naha en zijn vanaf die plek met de ferry een dag naar Aka eiland en een dag naar Tokashiki eiland geweest. Op deze eilanden kun je enorm goed snorkelen en duiken. Het water is helderblauw en nog geen vijf meter vanaf de kust, kun je al rondzwemmen tussen de tropische vissen.

Fukuoka (1 nacht)

De stad Fukuoka hebben we bezocht, omdat we vanuit daar onze terugvlucht hadden. Fukuoka is op het eerste gezicht niet de eerste stad die je gaat bezoeken als je naar Japan gaat, maar heeft toch een aantal leuke bezienswaardigheden.
Helaas waren wij er op een regenachtige dag, maar omdat het toch de dag was van vertrek, zochten we de activiteiten op waarvoor we niet naar buiten hoefden te gaan. Zo zijn we lekker gaan winkelen in de Tenjin Underground City, een complete winkelstraat onder de grond, die toegang biedt tot twee metrostations en diverse gebouwen en winkelstraten. We eindigden zowel onze dag en onze reis in een bioscoop op negen verdiepingen hoog ;-).

Dit was onze reisroute door Japan! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Klik hier om onze voorbereidingen te lezen.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.