Home Nederland Een weekend naar de Veluwe(zoom)

Een weekend naar de Veluwe(zoom)

Mini-blog van een kort weekend er tussenuit

by Aimy
Veluwezoom - Waar is Aimy

Korte bezoekjes dicht bij huis met af en toe een weekendje weg in eigen land. Nederland, wat ben je prachtig! Een weekendescape naar de Veluwe en de Veluwezoom mag daarbij dan ook niet ontbreken. Hierbij een “mini-blog” van dit korte en fijne uitje!

Overnachten bij The Rose Cottage in Brummen

Als uitvalsbasis voor de Veluwe hadden we een huisje bij The Rose Cottage in Brummen. Een prachtige plek met hele vriendelijke eigenaren. Het huisje zelf ligt in de grote tuin en is knus en gezellig ingericht, met alle gemakken voorzien. Met een trap omhoog bereik je het slaapgedeelte en mocht het buiten koud zijn (zoals bij ons), houdt de pelletkachel je lekker warm. 

Wandelen in de Veluwezoom

Op nog geen 15 minuten rijden vanaf onze accommodatie rijd je zo naar Bezoekerscentrum Veluwezoom. Vanaf dit bezoekerscentrum starten diverse wandelingen met verschillende afstanden. Wij kozen voor wandelroute Veluwezoom-Posbank. Een korte, heuvelachtige wandeling van vijf kilometer die je ongeveer in 1,5 uur bewandelt. 

Parkeren: de parkeerplaats van het bezoekerscentrum

De route: Wandelroute Veluwezoom-Posbank bij Arnhem | Natuurmonumenten

Wandelen in de Veluwe bij Radio Kootwijk

Voor een combinatie van wandelen én Radio Kootwijk, raad ik je de Heide route aan. Deze 12,5 kilometer lange route brengt je in ongeveer 3 uur door het veelzijdige landschap van de Veluwe. We hadden zelfs het geluk een wild zwijn te spotten. Score! Na ongeveer een half uur wandelen door de bossen bereik je ineens het open heideveld en zandverstuivingen. Met daar in de verte: Radio Kootwijk. Het imposante gebouw diende vroeger als zendstation, vanwaar radiotelegrafisch contact werd gelegd met voormalig Nederlands-Indië. 

Parkeren: Parkeerplaats Hoog Buurlo.  

De route: Wandeling de Heide Route. Volg de “rode” route en de weg wijst zichzelf. 

Welke wandelingen raad jij aan in deze omgeving? 

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.