Home Maandoverzicht Maandoverzicht – Februari 2018

Maandoverzicht – Februari 2018

by Aimy

Februari, een maand waarin ik langzaamaan alweer aan het uitkijken ben naar de zomer, waarin ik nieuwe reisplannen maak en bedenk wat ik nog meer dit jaar wil gaan doen. Kortom, een rustige maand waar nieuwe plannen worden gemaakt.

Waar was Aimy?

Eigenlijk lekker thuis! Een maandje in mijn favoriete landje gebleven met hier en daar een uitstap. Hoewel ik het heerlijk vind om te reizen, is ’thuis’ toch de fijnste plek die er is.

Carnaval 2018

Uiteraard was ik als trotste Bosschenaar te vinden in dé stad, in Oeteldonk. Eén van de mooiste feesten van het jaar waar ik heel graag bij ben. Van vrijdag tot en met maandag  (de dinsdag had ik niet mee gehaald, ha!) was ik in te stad te vinden en heb ik als echte Oeteldonker goed gefeest!

carnaval 2018
carnaval 2018
carnaval 2018

Den Haag

Hoewel ik heel regelmatig in Scheveningen ben geweest, heb ik van het centrum van Den Haag niet meer gezien dan het trein- en tramstation. Yes, I know. Cultuurbarbaar dat ik ben. Deze maand stond Den Haag op mijn lijstje en ben ik samen met Ruud een dagje in deze stad geweest. Zo heb ik het Mauritshuis en Escherpaleis bezocht en hebben we heerlijk geluncht bij Juni en koffie gedronken bij Hometown. Aangezien we op tijd weer weg moesten, plan ik binnenkort gauw nog een dag in om de rest van deze toffe stad te ontdekken!

Den Haag
Den Haag
Meisje met de parel

Verjaardag broertje

Mijn kleine broertje is alweer 22 jaar geworden. Samen met de familie hebben we gezellig gegeten en gevierd van het feit dat hij niet meer mijn kleine broertje is, maar ik zijn kleine grote zus. Ik word ook herkend als ‘het zusje van’. Erg fijn is dat ;-).

Huishoudbeurs

Yes klinkt lekker burgerlijk he! Is het ook ;-). Maar ach, een goede reden om gezellig eropuit te gaan. Samen met mijn lieve mama heb ik deze beurs bezocht en ben ik inmiddels wat Maza producten, diepvriesbakjes en peren rijker haha. Het leukste van de huishoudbeurs is toch wel mijn favoriete: De Pasar Malam! Even wegdwalen bij de Aziatische kramen en lunchen met heerlijke nasi goreng met saté en als nagerecht Tjendol. Tip: Mocht je volgend jaar ook willen gaan; Neem alsjeblieft GEEN trolley mee, maar gewoon een rugzak. Die trolleys blijf ik vervloeken ;-).

Huishoudbeurs
Huishoudbeurs
Huishoudbeurs

Meest gelezen artikelen

Het artikel dat deze maand het meeste is gelezen is over Noto, het prachtige barokstadje aan de oostkant van het Italiaanse eiland Sicilië. Een stad waar de tijd even stil heeft gestaan en anders aanvoelt dan de grote drukke steden. Nog niet gelezen? Lees dan hier dit artikel.

Een ander artikel dat deze maand veel werd gelezen is mijn reisroute door Japan. Ik hoop dat veel lezers nu geïnspireerd genoeg zijn om ook deze geweldige reis te gaan maken!

Favoriete Instagramposts

  1. De ‘Isola Tiberina’ post, gemaakt in Rome, Italië

  2. De ‘Noto’ post, gemaakt in Sicilië, Italië

  3. De ‘Palatijn’ post, gemaakt in Rome, Italië

Favoriete Februari posts van andere bloggers

Aangezien ik zelf deze maand niet op reis ben geweest, vind ik het inspirerend om van anderen verhalen te lezen. Ik had een oproep gedaan via Facebook en de meest fantastische verhalen stroomden binnen. Dankjewel daarvoor! Een hoop nieuwe inspiratie heb ik ervan gekregen en oh my, wat vond ik het lastig om te kiezen! Ik wilde vijf artikelen selecteren, wat uiteindelijk zes artikelen zijn geworden. Ik besloten om de andere artikelen wekelijks te delen via mijn Facebookpagina, omdat ik jullie deze fantastische verhalen ook niet wil onthouden.

Zonnig Mexico

Laat ik meteen beginnen met een fijn zonnig verslag van Kirstan van de website travelaar.nl. Zij reist momenteel door Mexico en heeft een artikel geschreven over het Caribische paradijs van Mexico: Isla Holbox. Een nieuwe bestemming voor op mijn bucketlist! Lees hier haar artikel.

Carnaval in Loulé

Zoals je wel hebt gelezen heb ik een grote liefde voor carnaval. Hoewel ik het liefste carnaval vier in mijn eigen fijne stad, heeft Yvonne van der Laan mij weten te overtuigen om eens carnaval in het Portugese plaatsje Loulé te vieren. Carnaval met een Braziliaanse twist is een groot feest en dat lees je hier.

Hardlopen in Kenia

Marjolein Koster van girlsruntheworld.nl heeft deze maand door Kenia gereisd en dat op een bijzondere manier. Namelijk hardlopend! Iets waar ik nog eens van kan leren. Een inspirerend artikel om een land eens op een andere manier te ontdekken! Lees hier haar artikel over deze ervaring.

Winterse ervaring in midden en zuid Finland

Hoewel ik de zomer verkies boven de winter, wist Melissa van allinmom.nl mij te overtuigen om eens op een wintervakantie te gaan. Zij heeft een prachtige reis gemaakt door Finland. Een reis met het knuffelen van de liefste husky’s, tot aan sneeuwwandelingen, sauna’s en arctic floating. Kortom, een reis die ik heel graag met jou wil delen! Lees hier Melissa’s artikel.

Valetta

Valetta is benoemd tot de culturele hoofdstad van 2018 en Stephanie van expeditieaardbol.nl heeft dat al ondervonden. Speciaal voor jou heeft Stephanie de evenementen voor je op een rijtje gezet. Haar artikel lees je hier.

Nicaragua

Ivonne is momenteel een reis aan het maken door Nicaragua, in midden Amerika. Ze houdt een reisdagboek bij en deelt die op haar website van myfootprints.nl. Lees hier haar ervaringen en wie weet maak jij binnenkort ook zo’n prachtige reis. Dit land is in ieder geval wel aan mijn bucketlist toegevoegd!

Wat staat er de volgende maand op me te wachten?

Genoeg! Zo heb ik wat leuke dagen gepland met vriendinnen, heb ik een bruidsfeestje en ga ik een weekend naar Gent. En voor de rest? We zullen het weer eens gaan zien!

Hoe was jouw Februari?

You may also like

2 comments

Marcella Molenaar 1 maart 2018 - 17:01

Leuke maand had je! Ik ben al zó lang niet in Den Haag geweest joh, ik moet zeker eens terug! Ik heb net bijgelezen op je blog, maar heb je Japan artikel gemist. Daar ga ik nog even naar kijken! #wishlist

Reply
Aimy 2 maart 2018 - 22:38

Het was mijn eerste keer in centrum Den Haag, echt schandalig! Echt een leuke stad, dus kom er gauw terug. Ik zag jouw terugblik van februari ook online komen, ga ik gauw lezen!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.