Home Azië 6x doen in de wijk Shibuya, Tokio – Japan

6x doen in de wijk Shibuya, Tokio – Japan

by Aimy

Welkom in één van de drukste en populairste wijken van Tokio, Japan! Oh my, wat keek ik mijn ogen uit toen ik een stap uit het metrostation had gezet en met grote ogen om me heen keek. Wat. Een. Drukte! In Tokio wonen zo’n 35 miljoen mensen waarvan zo’n 9 miljoen in het ‘centrum’. Moet je eens nagaan. De dubbele hoeveelheid wat in ons kikkerlandje leeft, is dus in een stad als Tokio te vinden. Bizar hè!

Shibuya, you love it or you hate it. I love it! De drukte, de structuur in de chaos. Ik hou ervan. Hieronder vertel ik je waarom ik vind dat je deze wijk zeker moet gaan bezoeken als je het plan hebt om naar Tokio  te gaan.

  1. Shibuya crossing

Okay, een beetje logisch natuurlijk. Shibuya is beroemd om haar enorm grote oversteek, waar iedere vijf minuten honderden mensen de straat oversteken. Niet recht naar de overkant.. Nee vanuit vijf hoeken kun je deze oversteek maken. Geweldig toch! Tokio is druk, werkelijk waar overal waar je komt zie je mensen. Zo is dat al helemaal in Shibuya. Met een ontelbare hoeveelheid aan winkels, eettentjes en gamehallen is dit een populair gebied. Het metrostation ligt aan de overkant van de wijk, dus logisch dat je sowieso die oversteek moet maken. En ach, als echte toerist hebben wij dit zeg maar 30x keer gedaan. Zowel overdag als in de avond. Gewoon omdat het kan ?. Kleine tip voor als je deze drukte van bovenaf wilt bekijken. De Starbucks aan de Shibuya oversteek geeft je het beste uitzicht. Loop hier dus zeker even naar binnen!

Shibuya
Shibuya
S
Shibuya
  1. Hachiko

Kennen jullie de tranentrekker film Hachi? Zo niet, ga hem dan eens heel gauw kijken ?. De film Hachi gaat namelijk over de trouwe Japanse hond Hachiko, iedere dag zijn baasje naar het werk brengt en precies om vijf uur ook weer ophaalt. Na een aantal jaren overlijdt zijn baasje, maar is Hachi nog altijd iedere dag bij het treinstation te vinden, in de hoop dat zijn baasje er weer is. Dit verhaal heeft zich afgespeeld in Japan. En ja bij het Shibuya station. Als aandenken aan Hachiko staat voor het Shibuya station een beeld van deze trouwe viervoeter. Een selfie met deze lieve hond kon natuurlijk niet ontbreken!

  1. Ramen Ramen Ramen

Japan is niet goedkoop, maar wil je toch heerlijke verse maaltijden eten dat typisch Japans is? Dan kan een avondje (of meer!) bij een noedeltentje niet ontbreken. Nou hoef je hier niet persé voor naar Shibuya, want je kunt werkelijk overal heerlijke ramen eten. Maar onze ‘eerste’ ramen ervaring was in deze wijk. Als echte buitenlanders liepen we binnen en gingen we aan een tafel zitten. Wat natuurlijk niet de bedoeling is!! Na een korte uitleg werden we gewezen naar een apparaat waar we netjes onze bestelling in konden voeren en konden betalen. Het bonnetje wat vervolgens uit de machine schiet breng je naar de keuken en vervolgens wordt de maaltijd vers voor je bereiden. Echter hoefden wij dit bonnetje niet te brengen, aangezien we zo aan het klungelen waren, dat de chefkok al naast ons stond om het bonnetje aan te nemen, haha!

DSC_0169
Etalage met gerechten
Ramen
  1. There is light

Shibuya overdag is leuk, maar in de avond onvergetelijk! Alle lichten, video’s en reclameborden op de gebouwen geven licht en geeft een fantastisch zicht. Aangezien wij dit zo’n mooi aanzicht vonden zijn we denk ik wel drie avonden door deze wijk gelopen. Gewoon om te genieten van hoe alles eruit ziet.

  1. Arcadehal

Hoewel je als echte game fan naar de wijk Akihabara moet gaan voor de meeste arcadehallen, kun je je er ook prima vermaken in Shibuya. Wij zijn denk ik wel twee uur lang in zo’n hal geweest en we hebben maar twee spellen gedaan. Voor de rest hebben we vooral bij andere Japanners gekeken en vooral verbaasd staan kijken hoe goed zij hierin zijn. Niet normaal! Daarnaast heb je ook nog een hal speciaal voor meiden (en voor Ruud, want ik heb hem gewoon meegesleurd, ha!) waar je foto’s van jezelf kunt maken en dan de foto zo kunt bewerken dat je er niet meer op lijkt. Hilarisch! Ik moet zeggen, we zijn er zeker niet beter op geworden, haha!

Arcadehal
Arcadehal
Arcadehal
  1. Winkelen

Ben je met een lege koffer naar Tokio gegaan, dan zal die ongetwijfeld wel gevuld zijn nadat je in Shibuya bent geweest. Shibuya is een walhalla voor shop liefhebbers. Van kleine boetiekjes tot grote bekende merken. Genoeg om je een tijd mee te vermaken! Zelf waren wij al op dag één een schoenenzaak in geweest. Erg slim van me om op dag één al twee paar schoenen te kopen. Hoppa, backpack gelijk vol! Dus guys, probeer dit aan het einde van je reis te plannen!

Dit waren mijn top 6 aan dingen die je moet doen in de wijk Shibuya. Ben jij  wel eens in Tokio geweest? Lees hier mijn eerste indruk van Tokio.

You may also like

2 comments

Dinja 18 maart 2018 - 21:52

Jaaaaa Japan ?
Zou er zo graag eens heen willen! Shibuya lijkt me een toffe wijk!

Reply
Aimy 13 april 2018 - 13:53

Echt doen hoor! Tokio is geweldig en heeft zulke gave wijken. Shibuya vind ik persoonlijk een van de leukste!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.