Home Azië Kerama eilanden Tokashiki en Aka – Okinawa

Kerama eilanden Tokashiki en Aka – Okinawa

by Aimy

Als je een tropisch eiland zoekt, dan zit je bij de Okinawa eilanden helemaal goed. Deze eilanden worden ook wel het Hawaï van Japan genoemd. En dat merkten Ruud en ik direct toen we voet aan land hadden gezet op de Kerama eilanden. De geuren waren anders, het klimaat was anders en de mensen waren anders. Hoe gehaast en intrinsiek de Japanners zijn in steden zoals Tokio en Osaka, hoe open en relaxt de Japanners op de Okinawa eilanden zijn. De zwart/grijze pakken maken plaats voor de gekleurde Hawaï blouses. Wij zijn hier een aantal dagen geweest aan het einde van onze reis, om nog even tot rust te komen voordat we terug zouden vliegen naar Nederland.

Naha

Vanaf Fukuoka zijn wij in zo’n twee uur tijd naar Naha gevlogen. Onze backpack hadden we in een kluis op het vliegveld van Fukuoka achtergelaten en we zijn met alleen handbagage het vliegtuig in gegaan. Naha is eigenlijk een prima uitvalsbasis om de Okinawa eilanden te bezoeken, zonder lang te hoeven reizen. Naha zelf vonden wij niet zo bijzonder. Het eiland kent geen mooie stranden. Wel zijn er een aantal bezienswaardigheden, maar wij hadden ervoor gekozen om alleen de mooie kleinere eilandjes te bezoeken.

In de buurt van ons hostel waren een paar kleinere restaurantjes, maar wij hebben in de avonden de grotere shoppingmall opgezocht, ongeveer 20 minuten lopen vanaf de haven. Hier konden we heerlijke maaltijden eten en even een arcadehal induiken voor een paar potjes Mario Kart, haha!

Tomari Port

In Naha heb je de Tomari Port. Dit is de grote haven in Naha, vanwaar de ferry’s naar de kleinere eilanden vertrekken. Bij deze haven kun je kaartjes kopen voor de ferry en kun je, naast de supermarkt, ook verse bento boxen halen voor de lunch. Doen! Erg goede en verse maaltijden ;-). De tickets voor de ferry’s zijn niet goedkoop. Vrij duur zelfs, voor als je, net als wij deden, dezelfde dag weer terug gaat en daardoor maar een halve dag op de kleinere eilandjes kunt blijven.

My Place

De Kerama eilanden kunnen per ferry worden bezocht vanuit Naha, dus hadden wij gekozen voor een hostel dat dicht bij de haven lag. Wij sliepen in hostel My Place. Dit hostel heeft zowel slaapzalen als privé kamers met eigen badkamer. De kamer zelf is niet bijzonder, op het uitzicht over de haven na. Wel is het een enorm schone kamer en heeft het hostel een gezellige gemeenschappelijke ruimte waar je ook je eigen maaltijden kunt koken.

Akajima eiland

De eerste dag hadden wij in de ochtend de ferry gepakt naar Akajima eiland (ook wel Aka eiland genoemd). Dit kleine eilandje heeft een prachtig strand met ‘kerama’ blauw water. Door dit heldere water is dit eiland ideaal om een middagje te snorkelen of te duiken en de meest kleurrijke vissen en koraal te spotten.

Aka eiland is één van de kleinste eilanden van alle Kerama eilanden, maar wordt ook wel als één van de mooiste gezien. Doordat het Aka eiland minder bekend is, zijn de stranden lekker rustig. Bij de haven zit er een klein dorpje, maar voor de rest wordt het eiland omringd met bossen en planten.

Tokashiki eiland

Op dag twee hadden we de ferry gepakt naar Tokashiki eiland. Dit eiland is groter dan Aka eiland en populairder dan de overige eilanden. Vanuit de haven word je met bussen naar het grootste strand van dit eiland gebracht en heb je een prachtig uitzicht over het water. Met een klein stukje lopen, kun je een trap omhoog en heb je een fantastisch uitzicht over Tokashiki. Het water bij Tokashiki is ontzettend helder en ook hier dus ideaal om te snorkelen. Je hoeft niet lang te zoeken, want je hoeft maar een klein stukje het water in en de vissen zwemmen je al tegemoet.

Wat ik de volgende keer zou doen

Aangezien we vrij weinig informatie konden vinden over de Okinawa eilanden, hadden wij ervoor gekozen om dagtrips te doen vanaf Naha eiland. De volgende keer zou ik ervoor kiezen om op die kleinere eilandjes te blijven overnachten, zodat je langer kan genieten van het eiland en meer kan gaan eilandhoppen. Zo zou ik ook nog Zamami eiland willen bezoeken. Een ander eiland die bij de Kerama eilanden hoort.

Buiten de Kerama eilanden zijn er nog ontzettend veel andere Okinawa eilanden die ik zou willen zien. Maar dat nog steeds gecombineerd met een fijne rondreis door de rest van Japan. Want ondanks dat ik de Okinawa eilanden geweldig vind en er ontzettend graag naar terug wil gaan, blijft me toch de grotere eilanden en de prachtige traditionele cultuur het meeste trekken!

Ben je benieuwd naar de hele rondreis door Japan? Klik dan hier.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.