Home Azië Origineel overnachten in Japan – Capsule hotel

Origineel overnachten in Japan – Capsule hotel

by Aimy

Oké, ik verplicht het je natuurlijk niet ;-). Maar ik vond een overnachting in een capsule hotel een super leuke ‘Japanse’ ervaring, die mijn rondreis door dit fantastische land een stukje completer heeft gemaakt. En het heeft ook nog eens wat voordelen. Komen ze!

Capsule hotel

Tja, wat moet je je er eigenlijk bij voorstellen? Ik kreeg al direct wat claustrofobische gedachten, die me eigenlijk alles behalve enthousiast maakten. Maar toen ik me er eenmaal in verdiepte vond ik het een ideale manier om toch eens in een hostel te slapen. Want wat verschilt een capsule hotel nou van een hostel?

Een capsule hotel is eigenlijk een hostel, waarin je je eigen ‘capsule’ hebt. En soms heb je ze zelfs met tv en radio. Dus in plaats van dat je in stapelbedden naast elkaar in een kamer slaapt, kun je je met een capsule afsluiten van anderen en heb je meer privacy. Ideaal! Een dik pluspunt, aangezien ik op mijn privacy ben gesteld.

Kiba hotel

In de meeste capsule hotels in Japan zijn mannen en vrouwen gescheiden. Iets waar ik natuurlijk van baalde, want ik zag het namelijk niet zitten om Ruud aan de andere kant van Tokio te hebben. Wat is dan het nut van samen reizen ;-).

Na even zoeken vond ik het Kiba hotel. Een hotel die schoon is, goed onderhouden én die capsules heeft voor twee personen. Of nouja, anderhalf eigenlijk, want een bed van 1,20 meter is niet erg breed, haha. Naast de capsulekamers biedt het Kiba hotel ook nog privékamers aan voor als je toch nog toe bent aan meer privacy. Oh en nog een pluspunt: Ze hebben een bubbelbad! Wel mannen en vrouwen gescheiden ;-).

Kiba Hotel
bubbelbad Kiba hotel

Voor iedere gast van het Kiba hotel worden slippers en een pyjama klaargelegd en heb je een eigen kluis om je waardevolle eigendommen in te bewaren. De capsule zelf bestaat uit een bed met een mini tv, een radio, een wekker en een gordijn om je af te sluiten van de grote ruimte. Ik heb er heerlijk geslapen!

P1010208
IMG_8675
Kiba hotel

Nou moet ik er wel bij vertellen dat wij buiten het seizoen hier hebben geslapen en dat we, op een paar andere gasten na, bijna de enige waren in onze capsuleruimte. Ik kan me voorstellen dat het onrustiger is tijdens hoogseizoen. Oh en nog wat, mocht je last hebben van claustrofobie dan zou ik toch voor een wat grotere capsule zoeken!

Zou jij ook in een capsule hotel overnachten? Lees hier alle soort overnachtingen die wij hebben gehad tijdens onze reis door Japan.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.