Home Azië 3 vulkanen die je moet beklimmen in Indonesië en Italië

3 vulkanen die je moet beklimmen in Indonesië en Italië

by Aimy

Vulkanen. Ik heb altijd wel iets met vulkanen gehad. Een machtig natuurverschijnsel en  overal ter wereld  zijn ze te vinden. Een vulkaan beklimmen is dan ook iets wat ik graag op mijn bucketlist zet. Niet alleen om de kick dat ik mezelf weer uitdaag om een vulkaan te beklimmen, maar ook om van het fantastische uitzicht te genieten. De geur is dan weer wat minder, maar ach… daar moeten we het maar mee doen ?.

Hieronder beschrijf ik de drie vulkanen die ik heb beklommen. Twee daarvan zijn in Indonesië en één in Italië. Ik ben benieuwd of jij één van deze vulkanen ook wel eens hebt beklommen!

Sibayak vulkaan

Tijdens onze rondreis door Zuidoost Azië hebben wij een klim gedaan naar de Sibayak vulkaan. Met onze fantastische gids Abdy, die naast de tours ook nog een eigen homestay heeft, zijn we naar boven geklommen. In een groepje van totaal 5 personen stond we uiteindelijk om 05:00 uur in de ochtend bovenop de Sibayak. En oh my, wat een uitzicht! Naast het prachtige uitzicht over het dorpje Berastagi, hadden we een geweldig uitzicht over de actieve Sinabung vulkaan, die nog steeds met regelmaat uitbarst.
We waren mooi op tijd voor de zonsopgang. Het tofste van alles vond ik nog wel dat wij bijna de enige waren op de hele vulkaan. Hoe bijzonder is dat! Hierdoor konden we prachtige foto’s maken en hadden we alle tijd om na de zonsopgang nog rustig een klim over deze vulkaan te maken.

De Sibayak vulkaan is dus een dikke aanrader als je een goede gids hebt, als je een beetje van avontuur houdt en als je een ‘privé’ vulkaan wilt hebben! Lees hier mijn ervaring van de Sibayak vulkaan.

Bromo vulkaan

De Bromo vulkaan. Eén van de bekendste en populairste vulkaan onder de toeristen. Zelf ben ik er al twee keer geweest. Ondanks deze drukte geeft het werkelijk waar een prachtig uitzicht en zou ik er zo weer naar terug gaan. Uiteraard begonnen we met de zonsopgang. Vanaf een berg heb je prachtig uitzicht over de Bromo. Ik raad je aan om op tijd te gaan, zodat je vooraan kan staan en het mooiste uitzicht hebt. Toen de zon eenmaal op was gekomen, waren we met een jeep naar de Bromo gereden en zijn we het laatste stuk naar de Bromo vulkaan toe gelopen.

Wat ik zo bijzonder vond is dat je tijdens de zonsopgang maar slechts een stukje van de top van de Bromo kunt zien. Eenmaal beneden bij de vulkaan is alle mist weggetrokken en zie je pas wat voor geweldige plek het is. Oh, en de jeep naar de vulkaan zelf is ook al een ervaring op zich!

Etna vulkaan

Ha! Een vulkaan die ik nog niet zo lang geleden heb beklommen. Op mijn Allstars nog wel! Zowel mijn Allstars en ik hebben het overleefd, maar pfoe wat een klim was dat! De Etna vulkaan was toch wel een van de highlights van onze reis door het oosten van het Italiaanse Sicilië.

De kabelbaan bracht ons naar 2500 meter hoogte, waarna we zelf naar de krater op 2900 meter hoogte waren gelopen. Mocht je slecht ter been zijn, dan is er een mogelijkheid om de jeep te nemen, maar ik raad je aan om vanaf de kabelbaan omhoog te lopen. Je hebt fantastische uitzichten en je loopt nog langs andere kraters die je dan nog kunt bezoeken. Eenmaal bovenaan was het uitzicht fantastisch! De ene keer scheen de zon volop en een moment later zit je midden tussen de wolken en zie je niets meer.

Mocht je een echte diehard zijn, dan kun je ervoor kiezen om met een gids naar de top te gaan. Op eigen houtje is dit niet mogelijk en met je Allstars zou ik het helemaal niet proberen! Maar zeker een uitdaging voor de volgende keer als ik ernaar terug ga. Leeshier mijn verslag over de klim naar de Etna vul

Heb jij wel eens een vulkaan beklommen? En welke is dat geweest?

You may also like

2 comments

Caro 20 april 2018 - 07:25

woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

groetjes

Caro

Reply
Aimy 20 april 2018 - 08:55

Dankjewel! We hebben momenteel een Nikon spiegelreflex waarmee we de foto’s van de Etna hebben gemaakt. De foto’s in Indonesië zijn gemaakt met een Sony systeemcamera.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.