Home Azië 6x overnachten in Japan

6x overnachten in Japan

by Aimy

Japan is niet het goedkoopste land voor een budget reiziger. Maar toch is het mogelijk om je reis zo aangenaam mogelijk te maken met een klein(er) budget. Over de drie weken in Japan verspreid hebben wij gemiddeld € 56 per nacht uitgegeven.

In deze blog vertel ik jullie de overnachtingsmogelijkheden die wij hebben gehad in Japan, om onze reis betaalbaar te houden om overdag toch alles te doen wat we wilden doen.

Airbnb

Airbnb is de ideale manier om relatief goedkoop te overnachten op een centraal gelegen locatie en om in contact te komen met de lokale bevolking. Je overnacht namelijk bij mensen thuis. De inwoners verhuren hun huis, appartement of een kamer, waar je dan voor een redelijke prijs kunt verblijven. Buiten de taalbarrière, zijn Japanners vrij bescheiden en op zichzelf, dus echte contact is er niet. Wel zijn ze bereid je met alles te helpen waar ze kunnen.
Wij hebben twee keer gebruik gemaakt van Airbnb. In Tokyo en Osaka. Deze steden hebben niet de meest goedkope hotels en guesthouses, dus dat was direct een goede reden om Airbnb in te schakelen.

Tokyo

In Tokyo verbleven we in een klein appartementje in een mooie rustig buitenwijk van Tokyo. De Japan Rail (JR) station lag op nog geen twee minuten lopen van onze accommodatie en brengt je binnen vijftien minuten naar de drukke en populaire wijken. Dat maakte de ligging ideaal.
De eigenaresse van dit appartement sliep zelf ook in het huis, maar dan een verdieping lager. Zij werkte veel in de avond en in de nacht, dus we hadden dit appartement bijna helemaal voor onszelf. Fijn! Voor € 49 per nacht kun je hier overnachten.

Osaka

In Osaka hadden we een studio gehuurd bij een verhuurster die meerdere studio’s via Airbnb verhuurd. De studio was klein, maar ideaal voor een paar dagen Osaka. Het had een klein keukentje, een badkamer en twee bedden met tafeltje. Meer hadden wij niet nodig. De kleine en knusse studio waar wij hadden overnacht was € 38 per nacht en was nog geen vijf minuten lopen van de JR station en vier minuten lopen van de metro. Ideaal dus! Helemaal omdat we om de hoek een enorm grote supermarkt hadden met verse groenten, fruit en.. sushi!

In Japan wordt er veel gebruik gemaakt van portable wifi. Dat wil zeggen dat je een klein kastje voor de wifi mee kunt nemen, zodat je overal internet hebt. Ideaal! Ook bij deze Airbnb werd er gebruik gemaakt van portable wifi, die we gedurende ons verblijf mochten gebruiken.

Guesthouse

In Kyoto hadden we gebruik gemaakt van een guesthouse. We hadden het Sunput Nanajo-Mibu guesthouse gevonden. Een relatief nieuwe accommodatie en de prijs was hierdoor heel betaalbaar, ongeveer € 56 per nacht. We hadden een ruime kamer met een keuken en privé badkamer. En Japan zal Japan niet zijn als er nog wat extra’s bij zou zitten; verwarmd toiletbril met watervalmuziek en een mini tv voor in bad ;-).

Het Sunput guesthouse ligt ongeveer 20 minuten lopen van het Kyoto Station en ongeveer vijftien minuten lopen naar het dichtstbijzijnde JR Station. De locatie is wat verder gelegen van de meeste bezienswaardigheden, maar met een bushalte om de hoek en een dagpas in onze hand, was alles gemakkelijk te bereiken.

Ryokan

Een overnachting in Koya-San met een kamer van € 187 per nacht heeft de gemiddelde prijs aardig omhoog gebracht, maar oh, hier heb ik geen moment spijt van gehad! In Koya-San hebben we overnacht in een Ryokan. Een Ryokan is een traditioneel Japans huis en de kamer is eenvoudig ingericht. Deze prachtige kamer lang helemaal bedekt met tatami matten. In de midden van de kamer stond een lage tafel met kussens eromheen en we hadden uitzicht op de prachtig aangelegde binnentuin van ons Ryokan. De badkamer en toilet moesten we delen, maar we hadden wel onze eigen wastafel. In Koya-San slaap je niet zomaar in een Ryokan. Je slaapt in een tempel en de gehele plek wordt dan ook gerund door monniken. En een dik pluspunt: je ontbijt en diner wordt op je kamer geserveerd! Luxe toch? ;-).

Capsule hotel

Wil je echt budget overnachten? Dan heb je in Japan de zogeheten capsule hotels. In iedere stad vind je ze wel. Dat was voor mij al een reden om een keer uit te proberen. Wij hebben één nacht geslapen in een capsule hotel in Tokyo.
Een hostel is niet meer dan een plek waar je met andere mensen een kamer deelt. Het voordeel van een capsule hotel is dat je hetzelfde hebt, maar dan met je eigen minikamertje, de capsule. Inclusief een mini tv, nachtlampje, wekker, pyjama en slippers! Zo heb je enigszins toch je privacy, maar betaal je de prijs van een hostel. Ideaal toch? Mensen met claustrofobie raad ik het sterk af, want tja… het kan een beetje benauwend aanvoelen ;-).

Het capsulehotel waar wij hebben overnacht heet het Kiba hotel. Dit hotel heeft een aantal privé kamers en verder capsuleruimtes. Het Kiba hotel is een van de weinige capsule hotels, die capsules voor twee personen heeft en waar je zowel als man en vrouw terecht kunt. Dit hotel is goed onderhouden en ontzettend schoon. En ik heb er heerlijk kunnen slapen! Nu moet ik hier wel bij vertellen dat wij het geluk hebben gehad dat het op dat moment erg rustig was in het hotel. Hierdoor hadden we niemand anders om ons heen in de capsule kamer en was er geen rij bij de toiletten en badkamers. Als het hotel volgeboekt is zal dat ongetwijfeld wel anders zijn. Toch kan ik het iedereen aanraden! Alleen al voor de ervaring ;-).

Hostel

Een hostel is de ideale manier om budget te reizen, maar als je met z’n tweeën bent, kun je voor hetzelfde geld ook ervoor kiezen om een privékamer te boeken. Dat hebben wij twee keer gedaan en kan ik je zeker aanraden. Zo heb je toch je privacy, maar kun je de gezelligheid van een hostel ook meemaken.

Hiroshima

In Hiroshima hebben wij overnacht in het Hiroshima Hana hostel voor €51 per nacht. Wij verbleven in een mooi kleine traditionele Japanse kamer met eigen toilet. De locatie was ideaal, vijf minuten lopen vanaf het JR station en ongeveer 20 minuten lopen naar het drukkere centrum.

Okinawa

In Okinawa hadden wij drie nachten geboekt in het My Place hostel. Dit hostel ligt gelegen op het eiland Naha en op nog geen tien minuten lopen afstand van de haven. Vanuit deze haven kun je de ferry pakken naar de tropische eilandjes eromheen. Voor € 47 per nacht hadden wij een privé kamer met eigen badkamer. Plus uitzicht op de haven, beter kan je het niet hebben toch?!

Hotel

Ons laatste nacht in Fukuoka zijn we verbleven in hotel Sunline. De meeste bedden in Japan zijn 120 centimeter breed, dus mocht je wat ruimer willen slapen, kom je al sneller in de luxere en duurdere kamers te liggen. Aangezien we in een rustige periode hier verbleven, kregen we een gratis upgrade, terwijl we hiervoor € 51 betaalden. In Japan wordt er veel gerookt, dus ook kan je de keuze maken tussen kamers waar je mag roken en rookvrije kamers. Bekijk dit goed voordat je gaat boeken, om teleurstelling te voorkomen!

Wat zijn jullie ervaringen met dit soort accommodaties? Of hebben jullie een te gekke accommodatie gehad die je sowieso een keer moet meemaken?

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.