Home Azië Miyajima; Een tempeleiland vol met tradities en rituelen

Miyajima; Een tempeleiland vol met tradities en rituelen

by Aimy

Een reis naar Japan toe is al bijzonder op zich. Vanaf het moment dat ik voet aan land zette, voelde alles anders. Een land vol met tradities en rituelen.
Miyajima is een kleine plaats waar je deze tradities en rituelen nog goed kunt terugvinden. Dit heilige eilandje ligt in de Japanse zee, op nog geen uur reizen vanuit Hiroshima. Waarom dit eiland mij zoveel indruk heeft gemaakt? Lees hieronder hoe ik mijn dag in Miyajima heb ervaren!

  1. Winkeltjes en Miyajima lekkernijen

Zodra je met de ferry Miyajima bereikt, loop je direct richting een fijn gezellig straatje met souvenir- en kledingwinkeltjes en specialiteiten van het eiland. Zo verkopen ze oesters als lokaal specialiteit, maar hebben ze ook heerlijke gerechtjes om te pakken als lunch. Zo hebben wij een heerlijk gebakken rol van vis en sojabonen gegeten, proefden wij een soort van Japanse bapao die heerlijk kruidig gevuld was (maar nog steeds geen idee wat erin zat!) en hebben we meerdere gevulde zoete rode bonenpasta cakejes op. Oh en mocht je cola willen drinken dat vet verbrandt en geen calorieën bevat? Op Miyajima haal je het uit de vending machine! Wat er dan wel in zit? I have no idea. Staat vast in het Japans uitgelegd ;-).

  1. Itsukushima Schrijn

De highlight van dit eiland is toch wel de Itsukushima schrijn. Deze tempel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is belangrijk voor Miyajima. Vroeger mochten ‘gewone’ mensen de heilige grond van dit eiland niet betreden, alleen boeddhisten. Via de Torii poort zouden ze dan direct de pier van Itsukushima bereiken, zonder een voet op de grond te hebben gezet. Deze belangrijke Torii poort, die recht voor de tempel staat, kun je al van verre zien staan, zodra je met de ferry richting het eiland vaart. Wat deze Torii zo bijzonder maakt? De Torii lijkt bij vloed op het water te drijven. Bij het eb getij heb je de mogelijkheid om de poort van dichtbij te bekijken.

  1. Rendieren

De plaats Nara staat bekend om de honderden rendieren die in het plaatsje leven en wonen. Maar ook in Miyajima moet je niet raar opkijken als er opeens een rendier jouw eten of JRpass probeert op te eten! Dus nee, niet eigenwijs zijn en lekker op een bankje uitgebreid je bento box met sushi proberen op te eten. De rendieren eten mee. Ja echt!

  1. Wandel naar Mt. Misen

Een andere highlight van onze dag in Miyajima, was de wandeltocht naar de top van Mt. Misen. Bij het treinstation hadden we informatie gezocht om deze berg te beklimmen.

Om bovenaan de Mt. Misen te komen heb je twee opties: wandelend of met een kabelbaan. Mocht je slecht ter been zijn, zou ik uiteraard de laatste optie aanraden. De kabelbaan vertrekt iedere 20 minuten naar boven, vanwaar je daar nog ongeveer 15 minuten naar de top moet lopen.

Maar met een klein beetje conditie zijn de verschillende wandelroutes toch echt meer dan de moeite waard. Op deze routes kom je weinig wandelaars tegen en kun je in alle rust genieten van de mooie natuur die Miyajima te bieden heeft.

Daishõ-in

Er bestaan drie verschillende routes voor de Mt. Misen. De één net wat zwaarder dan de andere. Voor de weg naar boven hadden we gekozen voor de Daishõ-in route. Deze route heeft diverse punten waar je een mooi uitzicht over het eiland hebt, al voordat je de top hebt bereikt. Ook gedurende de tocht, loop je langs de Daishõ-in tempel waar je een korte stop kunt maken.

Na ongeveer een klim van twee uur omhoog, hadden we uiteindelijk een geweldig mooi uitzicht over Miyajima. Aangezien wij laat in de middag bovenaan de top stonden, was het er al aardig rustig en konden we fijn genieten van het zicht dat we hadden.

Momijidani

Omdat ze het afraden om in het donker terug te lopen, zijn wij via de Momijidani route naar beneden gelopen. Deze is een half uur korter dan de Omodo route, de derde route die je kunt nemen voor de Mt. Misen. De Momijidani route is wat meer overdekt opgesteld door het bosachtige gebied waar je doorheen wandelt. Dus mocht het een warme dag zijn, is dit de ideale route om de schaduw een beetje op te zoeken!

Hoe is Miyajima te bereiken?

Miyajima is per ferry te bereiken en kun je makkelijk als dagtrip vanuit Hiroshima gaan doen. Vanaf het Miyajima-guchi station is het een klein stukje lopen naar de ferry ‘terminal’, die je gratis kunt nemen wanneer je een JRpass hebt. Ieder half uur vertrekt er een boot van en naar het eiland en met nog geen tien minuten varen ben je op de plaats van bestemming.

En? Heb ik je een beetje nieuwsgierig gemaakt naar dit heilige eilandje? Kennen jullie ook zo’n bijzondere plek?

You may also like

2 comments

Jenny - IkReis 26 september 2017 - 22:58

Wat een bijzondere plek! Fijne foto’s bij je blog.

Ik ben nog nooit in Japan geweest, maar ik word er steeds benieuwder naar.

Reply
Aimy 27 september 2017 - 07:29

Dankje! Het is echt een bijzondere plek! En Japan is een geweldig land om naartoe te gaan!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.