Home Azië Nikko; Een dagtrip naar dit spirituele dorp

Nikko; Een dagtrip naar dit spirituele dorp

by Aimy

Japan, het land van meest de futuristische technologieën, waar alles precies, maar dan ook precies op tijd vertrekt en waar ze verwarmde toiletbrillen hebben en ingebouwde televisies in je douche. Kortom, een land die op dit gebied ver vooruit loopt. Toch maakt Japan dit Aziatische land zo typisch door de eeuwenoude tradities en rituelen. Waar we dit in Tokyo zo naar moesten zoeken, hoefde je in dit plaatsje er niet veel voor te doen om het te vinden; Welkom in Nikko.

Nikko is een rustig gelegen plaatsje op nog geen twee uur reizen vanuit het drukke Tokyo. Als je op zoek bent naar tempels, zonder een drukke stad om je heen te hebben, dan zit je hier op de goede plek. Nikko staat bekend als een spirituele plaats voor de Japanners, met een enorm groot en prachtig complex aan tempels.

Met onze JR pass bereikten we binnen twee uur het treinstation van Nikko. Bij dit station vind je een klein toeristenbureautje, waar je de kaart van Nikko kunt halen. Wij hadden onze Lonely Planet en kwamen daar al prima mee uit. Vanaf het station was het nog ongeveer 20 minuten lopen naar het tempelcomplex, een gebied dat is gebouwd in de bossen, tegen de bergen aan. Het terrein zelf is gratis te betreden, maar om de tempels te bezoeken moet je een kaartje kopen. Dat kan ter plekke bij de ingang van de tempel zelf.

Bezienswaardigheden

  1. Shinkyo Brug

Voordat je het tempelcomplex bereikt loop je eerst voorbij de Shinkyo brug. Deze brug, gebouwd in 1636, is één van de mooiste en heiligste bruggen van Japan. Shinkyo betekent niet voor niets ‘heilig’ in het Japans! Direct achter deze brug, de straat over betreed je het tempelcomplex.

  1. Tosho-Gu

Eén van de mooiste tempels die ik heb gezien in Japan staat toch wel in dit tempelcomplex. De Tosho-Gu tempel is rijkelijk versierd met kleuren, beeldjes en versieringen. Ondanks dat deze tempel een behoorlijke toeristische trekpleister is, maakt het de tempel niet minder mooi. Deze tempel is groot genoeg om rond te dwalen en alle hoekjes te kunnen bezichtigen.

  1. Iemitsu Mausoleum

De ietwat minder drukker bezochte tempel ligt wat hoger in het bos en heeft hierdoor een prachtige ligging in het complex. Omdat het hier heel wat rustiger is, vind ik deze tempel bijna net zo indrukwekkend (en misschien nog wel indrukwekkender) als de Tosho-Gu.

  1. Rinnoji Tempel

De Rinnoji tempel is een van de belangrijkste tempels in Japan, dus stiekem keken we daar ook wel een beetje naar uit. Echter hadden we ons van tevoren niet zo goed ingelezen. De tempel is onder constructie tot medio maart 2019, waardoor we vrijwel niets van de tempel konden zien. Helaas! Toch waren we naar binnen geweest om een glimp van deze tempel op te vangen en een idee te kregen hoe de tempel eruit komt te zien. Mocht je hierheen gaan, houd er dus rekening mee 😉

Naast deze prachtige en bekende bezienswaardigheden, is het bosrijke complex al heerlijk om een dag doorheen te wandelen. Bezoek ook eens de kleinere en minder bekende tempels. Lekker rustig en bijna net zo mooi!

Vervoer

Wij hebben in Japan gereisd met een Japan Railpass. Ideaal! Zo kun je bijvoorbeeld ook gemakkelijk naar Nikko. Vanaf Tokyo hebben wij de JR Tohuku Shinkansen gepakt naar Utsunomiya station. Vanaf hier hadden we een direct trein naar Nikko met de Nikko line. Nog geen twee uur reizen, dus ideaal voor een dagtrip.

Welke mooie ‘spirituele’ plekken hebben jullie zoal bezocht? Lees onze hele reisroute door Japan hier.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.