Home Azië 10x voorbereiden op Japan

10x voorbereiden op Japan

by Aimy

Heb je dat gevoel weleens, dat je een vliegticket boekt, maar voordat je het door hebt is het al bijna zover? Ik wel! Sterker nog, dat gevoel heb ik op dit moment! Nog een kleine week te gaan en dan zitten we eindelijk in het vliegtuig naar deze top bestemming; Japan! Wist je al dat Japan op nummer één staat van mijn top tien bestemmingen?

Om volgende week relaxt en goed voorbereid in het vliegtuig te zitten, hebben we toch wel wat voorbereidingen getroffen. Alhoewel ik niet graag teveel wil plannen, wil ik wel zoveel mogelijk uit de drie weken halen. Dan is een beetje voorbereiding niet verkeerd ;-).

Wil je weten welke voorbereidingen wij hebben gedaan? Lees hieronder 10x voorbereiden op Japan!

  1. Lonely Planet

Ha! Mijn bijbel voor het reizen. De vlucht was nog maar net geboekt en de volgende dag hadden we de LP al in huis. Zo gaaf! De LP heeft ons geholpen om de route te plannen die we willen gaan volgen gedurende onze reis. De LP had ik al zo goed doorgelezen, dat ik een route voor vier weken had vol gepland, terwijl we drie weken rondtrekken. Oeps!

  1. Vliegticket

Japan is niet goedkoop, maar onze vliegtickets heeft onze keuze voor dit land toch wel definitief gemaakt! We hadden een vliegticket van ongeveer 460 euro. Valt mee toch? We beginnen weliswaar vanaf Antwerpen en pakken een hogesnelheidstrein naar Schiphol. Maar hé, dat heb ik best over voor een directe vlucht naar Tokyo! En een goede reden om Antwerpen er even bij te pakken ;-).

  1. Research

Sinds ik Japan op de planning heb staan, ben ik al aardig wat research gaan doen. Uiteraard vanuit de LP, maar ook veel op het internet. Ik heb bloggers ontdekt met de mooiste verhalen over Japan. Verder heb ik de meest fantastische reisverhalen voorbij zien komen, maar ook leuke en bijzondere tips. Heerlijk om al die inspiratie op te doen van ervaren Japan reizigers. Dat maakt me nog meer nieuwsgierig naar dit gave land!

  1. Overnachtingen

Om onze reis zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we ons goed verdiept in de overnachtingen. Met een variatie van airbnb, hotels, guesthouses, tempel(!) en een ryokan, zullen we Japan gaan ontdekken. Oh, en heb je weleens gehoord van een capsulehotel? Je slaapt letterlijk in een, tja…capsule! Inclusief een kleine televisie en leeslampje, heb je je eigen mini kamertje. De ideale manier om als budget reiziger te overnachten. Uiteraard gaan we dat ook voor een nachtje mee maken!

  1. Thee ceremonie

Eén van de dingen die ik sowieso hoog op mijn lijstje voor Japan heb staan; het drinken van de Japanse thee. Ik ben dol, nee verslaafd, aan thee en dan kan een traditionele thee ceremonie natuurlijk niet ontbreken! Daarnaast zal dit ongetwijfeld ook mijn souvenir voor het thuisfront gaan worden, aangezien mijn zusje praktisch haar verlanglijstje al naar me heeft doorgestuurd en ik een geweldige thee tasting kan gaan houden op mijn werk.

  1. Aanschaffen

Hele grote voorbereidingen voor Japan hebben we niet echt, maar een aantal dingen moesten we toch echt vooraf nog even regelen. Zo past niet al onze elektrische apparatuur op de stopcontacten in Japan, dus hebben we extra wereldstekkers moeten aanschaffen. Daarnaast hadden we onze nieuwe camera al binnen, maar zullen we aan één accu niet genoeg hebben. Ook daar dus maar nog een van aangeschaft.
En wist je trouwens dat Japanners liever souvenirs en cadeautjes uit je eigen land ontvangen in plaats van fooi? Dus de backpack zal ook worden gevuld met wat zakken stroopwafels!

  1. Camera

Zoals je hierboven hebt gelezen, hebben we een nieuwe camera gekocht inclusief extra accu. Maar de camera op zich was al een voorbereiding! Foto’s zijn voor mij enorm belangrijk. Je hebt altijd iets om letterlijk naar terug te kijken. Hoewel we een goede camera hiervoor hebben gehad, wilden we toch voor een wat snellere (spiegelreflex) camera gaan. Zo kunnen we ieder moment mooi op de foto zetten en kunnen we de prachtige beelden mee naar huis nemen.

  1. Japan Railpass

Ongeveer een maand geleden hadden we de Japan Railpass aangevraagd. Voor ongeveer 500 euro per persoon heb je een ticket en kun je 21 dagen met bijna alle treinen reizen. Zelf schrok ik een beetje van de prijs, maar na een klein beetje rekenen, haal je dit er makkelijk uit. Ideaal dus! De tickets hebben we inmiddels binnen en hoeven we in Tokyo alleen nog maar om te wisselen voor de originele treinpas.

  1. Expositie volkenkunde

Jep, daar heb ik al eerder een stuk over geschreven! Deze expositie van het museum van volkenkunde is geweldig om te zien en wat meer te leren over de popcultuur van Japan. En helemaal als je naar Japan toe gaat!

  1. Eten in Japan

Wat ik zeker ga eten in Japan? Juist! SUSHI! Sowieso één keer in Japan wil ik aan een tafel zitten, waar de sushi als een treintje me voorbij komt rijden. Ha! Weer iets wat hoog op mijn lijstje staat. Sushi is ook in Japan niet heel goedkoop, maar schijnt zelfs in de supermarkt van hoge kwaliteit te zijn, dus ik kan er vaak genoeg van gaan genieten. Daarnaast is ‘ramen’, een typisch Japans noodle gerecht, enorm populair en bijna overal te krijgen. Nog iets wat ik zeker een aantal keer ga proeven. En verder? Eten maakt voor mij iedere reis compleet, dus ik ga veel uitproberen! Wish me luck ;-).

Zijn jullie wel eens in Japan geweest? En hebben jullie nog meer tips om onze reis zo gaaf mogelijk te laten verlopen!?

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.