Home Azië Cool Japan

Cool Japan

by Aimy

Pokémon, Tamagotchi, Hello Kitty en Mario. Ze waren er allemaal. Mijn voorbereiding op onze reis; Cool Japan!

Cool Japan is een expositie, onderdeel van het museum van volkenkunde en is te zien van 14 april t/m 17 september 2017. Een superleuke aanrader! Zelfs als je geen echte museumliefhebber bent. Net als ik ;-).

Dag van opening

De dag van opening zijn wij direct gaan kijken, omdat ik oh zo nieuwsgierig was! Zoals de meesten ook wel weten staat in mei onze reis naar Japan gepland, dus was dit voor ons dikke voorpret.
Dat Ruud en ik in mei de meest gekke dingen gaan meemaken, die totaal verschillen van de westerse cultuur die we gewend zijn is één ding dat deze expositie me direct duidelijk heeft gemaakt. Geweldig, daar ben ik voor onze reis naar op zoek! Ook als je niet naar dit geweldige land gaat is de expositie zeker de moeite waard. Deze tentoonstelling beeldt zowel de traditionele Japanse cultuur uit, als de popcultuur die zich deze tijd afspeelt. Voor zowel jong als oud is deze expositie te bezoeken. Er valt van alles te zien, maar veel vetter nog; er valt ook heel wat te doen!

Wat valt er te zien?

Naast de gave ninja geschiedenis, de opkomst van stripfiguren en filmhelden (Pokémon, gotta catch ‘em all!) en de meterslange muur met een complete stripfiguren en computerspel tijdlijn, kun je ook de actieve kant op. Onder andere kun je verschillende games spelen, zijn er honderden manga’s te lezen, kun je diverse videoclips bewonderen (en mee dansen als je in de stemming bent ha!) en knuffelen met Hello Kitty knuffels.
Ook is er een robot aanwezig die met je praat en eventueel zelfs met je danst! Zo kent de robot ‘let it go’ van frozen ;-).

Ik ben helemaal enthousiast over Cool Japan! Heb ik jou ook nieuwsgierig gemaakt? Ik zeg; gewoon doen. En waan je in deze te gekke Japanse traditionele- en popcultuur!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.