Home Azië Persoonlijke blog; Top tien aan Japan selfies!

Persoonlijke blog; Top tien aan Japan selfies!

by Aimy

Selfies. Voor de mooiste foto’s hoef je het zeker niet te proberen, maar vaak ontstaan er wel de meest hilarische foto’s. Of met een bijzonder verhaal erachter. Dat maakt dat we op reis op iedere bestemming dan ook een selfie maken. Normaal gesproken zie je deze foto’s niet gauw terug in mijn verhalen, maar deze bijzondere en niet al te charmante foto’s kan ik jullie niet onthouden. Mijn top tien aan Japan selfies met bijbehorend verhaal. Veel plezier ;-).

  1. Hachiko

Mijn droom was meteen vervuld! Een foto van (of met) Hachiko stond op mijn to do lijstje van Japan!

Voor degene die Hachiko niet kennen? Kijk dan maar gauw deze tranentrekker Hachi. Althans, ik houd het niet droog bij deze film. Deze selfie is trouwens lekker snel gemaakt, want wij waren niet de enige die met deze hond op de foto wilden gaan.

Voor degene die het standbeeld van Hachiko ook willen zien. Hij staat bij het Shibuya station in Tokyo, de plek waar Hachiko vroeger iedere dag op zijn baasje stond te wachten.

 

  1. Shinjuku selfie

De foto is eigenlijk niet zo bijzonder, maar het moment zelf des te meer. Eenmaal in de wijk Shinjuku (wijk in Tokyo), gingen we op zoek naar leuke eettentjes om de Japanse specialiteiten te proberen. De smalle bekende straatjes ‘the Golden Gai’ zijn erg leuk, maar een beetje toeristisch. Eenmaal wat smalle straatjes verder kwamen we bij een tentje uit, waar alleen maar locals waren en niemand Engels sprak. Yes! Dat willen we. Dit zaakje bestond niet meer uit een kookeiland in het midden met ongeveer 40 mensen eromheen. Met een paar Engelse woorden als ‘specialty, Gyoza, vegetabeles en ramen, stonden ze recht voor onze neus onze gerechten klaar te maken. De vrouw naast mij vond ons (en ons Japanse woordenboekje) maar al te interessant en hielp ons met het vragen om de rekening en het vertalen van zinnen.

  1. Capsule selfie

Een veel voorkomende accommodatie in Tokyo zijn de capsule hostels. De meeste capsule hostels zijn alleen voor mannen, sommige voor vrouwen en dan heb je ook nog capsule hotels die gemixt zijn. Wij sliepen in het Kiba Hotel waar je een cabine hebt voor twee personen. Deze bijzondere overnachting moesten we natuurlijk wel op de foto zetten. Met het bewijs dat we er met z’n tweeën in passen! Klik hier voor al onze accomodaties in Japan.

  1. Mario Kart selfie

Wat doe je als het regent in Tokyo? Juist! Dan zoek je één van de ontelbare arcadehallen op. Deze arcadehallen zijn vaak acht verdiepingen hoog, gesorteerd op soorten games.

Ik kon ik me hier prima vermaken om de Japanners helemaal los te zien gaan op deze games. Het niveau? Dat was zo hoog! Niet normaal!

Aangezien wij alleen wisten hoe Mario Kart werkte (en nog twee andere Japanse spellen die we in Nederland waren tegen gekomen bij Cool Japan) hebben wij ons hiermee prima vermaakt! Oh en ik had gewonnen! Vond Ruud niet leuk ;-).

  1. Schoolkids selfie

De kinderen van Japan? I love them! Deze scholen hebben een creatieve manier gevonden om in contact te komen met mensen en de Engelse taal te leren. Bij diverse toeristische trekpleisters zie je groepjes kinderen lopen met een notitieboekje in hun hand. Zij vragen je om een ‘interview’. De jongste kinderen hebben dan twee vragen in hun boekje geschreven die wij vervolgens hadden beantwoord. Super leuk!

  1. Tempel selfie

Ha. Charmant tot in de top. Niet ;-). De golden Kinkaku-ji tempel in Kyoto bezochten we aan het einde van de middag, nadat we een flink dagje tempelhoppen erop hadden zitten. Dit is één van de mooiste tempels die ik ooit heb gezien en die moest en zou ik die dag bezoeken. De tempel was prachtig en de tuinen eromheen maakte het helemaal sprookjesachtig, maar na een dag Kyoto te hebben verkend waren we een beetje moe. En ik weet niet hoe het komt, maar charmant op de foto staan gaat me dan niet meer lukken. Echt niet :-).

  1. Avondeten in Koya-San

Officieel mag ik dit eigenlijk geen selfie noemen, maar die ongemakkelijke gezichten vanwege het aftellen van de timer en het verhaal erachter maakt het des te leuker. In Koya-San hadden wij een overnachting geboekt bij een tempel die wordt gerund door monniken. Bij het avondeten hadden wij saké besteld (één per persoon, de monnik die ons hielp keek ons al een beetje raar aan. Achteraf snapten we waarom, want het was enorm veel haha!) en kregen wij de saké in bijzondere vaasjes, zie foto. Het dronk niet echt heel erg fijn, maar we dachten ach, het zal wel aan ons liggen. En het lag ook duidelijk aan ons, want nadat we bijna het hele vaasje leeg hadden gedronken en het eten bijna op was, zagen we pas het kleine kopje tussen ons eten staan, die was bedoeld om eruit te drinken… oeps!

  1. Kimono selfie

Okay, deze selfie is niet helemaal gelukt, ha! Ik probeerde hier een selfie te maken in mijn kimono, voor de versierde muur van onze Japanse kamer in Koya-San. Het verhaal hierachter is dat ik 9 jaar onder de Japanse sport karate heb gezeten en bij de begin- en eindgroet zitten we onze knieën en maken we een buiging. Zo’n foto probeerde ik dus te maken ;-).

  1. Noedel selfie

Die noedels die je hierboven in mijn kommetje ziet liggen? Die zijn dus koud. IJS koud! Ik lach hier wel, maar na dit gerecht ben ik bij de Starbucks een warme koffie gaan drinken, haha!

Dit tentje bestond niet meer uit een apparaat waar je je bestelling kunt plaatsen, een keuken en een staande bar met tv. Aangezien wij dus niets van het bestellen begrepen, zelfs niet met Engelse kaart (want de helft was maar Engels, waarmee je er nog niet echt uitkwam), kozen we allebei een gerecht uit ‘dat vast lekker zal zijn’.

Uiteraard had ik een koude soep uitgekozen, waarvan ik de inhoud nog steeds niet helemaal begrijp. Overigens wel heel erg lekker hoor ;-).

  1. Bye bye selfie

Dit is onze laatste selfie van de reis naar Japan. Compleet met backpack, souvenirs en een paar tinten bruiner door het Japanse zonnetje. Dit is toch wel mijn fijnste manier van reizen. Backpack op de rug en gaan!

Heb jij nog leuke en bijzondere selfies van je reis of vakantie met een leuk verhaal erachter? Ik ben benieuwd waar die zijn gemaakt!

You may also like

4 comments

Jessica 29 september 2017 - 18:58

Wat een leuke foto’s en ook erg leuk om de verhalen erbij te lezen 🙂 Ik heb Hachi nog nooit gezien, maar ik kan me voorstellen – wat ik van anderen hoor – dat ik ook moet huilen bij die film. Ik huil ook bij films zoals Up, dus zo moeilijk is dat overigens niet haha ;p

Reply
Aimy 30 september 2017 - 12:25

Ah dan moet je deze film zien Jessica ?. In ieder geval als je je reis naar Japan eens gaat plannen!

Reply
Marcella Molenaar 26 oktober 2017 - 14:32

Onwijs leuk, die selfies! Ik word echt blij van jullie vrolijk lachende koppies. Dat verhaal van de saké is wel lol, haha. Japan lijkt me echt een geweldig land om rond te reizen! Hebben jullie veel plaatsen bezocht?

Reply
Aimy 26 oktober 2017 - 19:28

Haha, dankje Marcella! Japan is echt een heerlijk land. Zo gaaf en boven al mijn verwachtingen. Wij zijn vanaf Tokyo naar het zuiden richting Fukuoka gereisd. Nog een korte binnenlandse vlucht naar de Okinawa eilanden om nog even gauw strand te pakken! Staat Japan al op je lijstje? 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.