Home Azië Relaxen in Hippietown Pai

Relaxen in Hippietown Pai

by Aimy

Pai is een klein dorp, dat in het noorden van Thailand ligt. Pai wordt ook wel het hippie dorpje genoemd. Deze naam heeft het dorpje te danken aan het feit dat Pai enorm veel rust uitstraalt. Die relaxte sfeer merkten we dan ook direct toen we dit dorpje binnenreden.

Pai is een dorp die mij positief heeft verrast. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze plek in het begin wilde overslaan. Dit kwam door de verhalen die ik had gehoord over het enorme ‘toeristische’ dorp en de hordes hippies die daar komen relaxen.
Ja het is toeristisch, ja er zijn veel hippies. Maar wat heb ik het heerlijk fijn gehad daar!

‘It is time to relax’

Vanuit Chiang Mai reden we met een minivan richting Pai. De reis van Chiang Mai naar Pai is een tocht van nog geen drie uur. Maar aangezien je door de bergen heen reist, bestaat deze weg alleen maar uit bochten. Dus pas op dat je niet wagenziek wordt!

Overnachten

Wij sliepen bij Baan Pai Riverside guesthouse. Dit guesthouse lag aan de rand van het dorp. Via een bamboe brug staken we de ‘river of love’ over. We sliepen in een hutje met uitzicht op het water. Het huisje was niet te missen, knalroze was die! Om even bij te komen van de bochtenrit met de minivan, hebben deze namiddag lekker voor het huisje gezeten en vanuit daar de zon onder zien gaan.

Pai zelf heb je in een uur wel gezien, maar de omgeving is de moeite waard om een kijkje te nemen. Aangezien wij in het laagseizoen waren geweest, was het heerlijk rustig in de omgeving. We hadden dit stukje Thailand bijna voor onszelf!
Voor $5 hadden we een scooter gehuurd om de omgeving te verkennen. We hadden een route waar alles bij elkaar kwam; van een heerlijk koffietentje tot aan prachtige uitzichten.

Omgeving Pai

Onze route startte bij ‘coffee in love’. Tijd voor een iced caramel latte! We reden door en kwamen uit bij de ‘strawberry in love’ . Een boel liefde he ;). Dit tentje was heel zoet. Letterlijk en figuurlijk. Van heerlijke zoete drankjes, tot aan een tuin vol felgekleurde bloemen en hartjes. Een enorme aardbei bij de ingang, zorgt ervoor dat je dit tentje niet kan missen!
We vervolgden onze route en kwamen uit bij de Pai canyon. Daar hadden we een mega gaaf uitzicht en had je de mogelijkheid om over hoge smalle stukken berg te lopen.

We namen een pauze bij de hotsprings. Nou moet ik zeggen dat wij in de warme periode van Thailand waren geweest. Dus een warmwaterbron was niet echt nodig. Wel heel ontspannend!
Een stukje steiler de berg op bezochten we nog een tempel. We reden terug naar het centrum en na een heerlijke relaxte lunchpauze reden we richting de Mo Paeng waterval. Deze waterval kan je beklimmen en er, als het de dag ervoor heeft geregend, vanaf glijden. Heerlijk verkoelend!

We hadden onze dag afgesloten bij de Pai walking street waar er talloze kraampjes staan met eten, drankjes en souvenirs.

 

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.