Home Amerika Voorbereiding voor de staten Washington & Oregon

Voorbereiding voor de staten Washington & Oregon

by Aimy

Ohmyyy het is bijna zover! Onze reis naar de staten Washington en Oregon! Het is überhaupt mijn eerste reis naar Amerika, dus ik heb er mega veel zin in. Het wordt een bijzondere reis. Naast dat ik als koffieverslaafde naar Seattle ga om dé Pike Place market te bezoeken en dat we diverse National Parken gaan bezoeken, is het ook de eerste keer dat ik mijn familie in de Verenigde Staten ga opzoeken. Ik kan nu al zeggen dat het onvergetelijk gaat worden. Om naar Amerika te gaan hebben wij uiteraard enige voorbereiding getroffen. Hieronder zal ik ze beschrijven.

Vliegticket

Ja duh, haha. Logisch om te vliegen, want met de boot duurt me een beetje te lang ;-). Maar een vliegticket maakt de reis voor mij officieel, alsof er geen weg meer terug is en niemand mij deze reis meer kan afpakken. Dus als deze voorbereiding is getroffen dan kan de voorpret voor mij al gaan beginnen.

Uiteraard heb ik mijn lieve vriend weer ingeschakeld om op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets. En ja hoor, het is hem weer gelukt. Voor 480 euro p.p. hebben wij een retourticket weten te bemachtigen, met één overstap op zowel de heen- als terugweg.

Lonely Planet

Hoewel ik hierboven jullie heb verteld dat de voorpret voor mij echt kan beginnen als de vlucht is geboekt, moet ik stiekem bekennen dat het deze keer al iets eerder was begonnen. De Lonely Planet hadden wij al in huis en stiekem zat ik in mijn hoofd al routes te bedenken. En uiteraard kwam ik weer tot de conclusie dat een drieweekse rondreis veel te kort is ;-).

ESTA

Voordat je Amerika in gaat is het van belang dat je dit zogeheten ESTA formulier online invult. ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’. Het komt letterlijk neer op een elektronisch reistoestemming dat twee jaar geldig is. Als Nederlander kun je met de ESTA zonder visum Amerika binnen. ESTA is wel verplicht, dus zorg dat je deze aanvraagt, voordat je naar Amerika gaat.

Wandelschoenen

Tijdens mijn roadtrip door Sicilië had ik wel geleerd dat je geen vulkaan meer moet beklimmen op je Allstars. Wijze les is dat geweest zeg! Aangezien wij van plan zijn om drie nationale parken te gaan bezoeken, heb ik er nu toch maar verstandig aan gedaan om deze aan te schaffen.

Een klim naar de Etna vulkaan op Allstars

Accommodaties

Over het algemeen ben ik niet zo van het van tevoren boeken van accommodaties. Maar in dit geval hebben wij dit toch maar gedaan. Wij willen bijvoorbeeld heel graag naar de San Juan eilanden. Een geweldige plek tegen de Canadese grens die erg populair is onder de lokale bevolking zelf. Aangezien bijna alle (betaalbare) accommodaties al volgeboekt waren, hebben wij ook maar gekozen om iets vast te leggen. Hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken! Andere accommodaties liggen ook al vast. Deze konden we boeken, omdat onze route al vrij vast staat. Dit komt mede doordat ik familie in de Oregon staat heb wonen, waar we uiteraard heen gaan. Kan niet wachten om ze weer te zien!

Auto huren

Een auto is onmisbaar als je wilt gaan roadtrippen. De afstanden zijn groot, vooral voor Nederlandse begrippen. De steden willen wij met de auto het liefst vermijden. Wij hebben hierom gekozen om na onze stedentrip in Seattle terug te gaan naar het vliegveld en dan onze auto op te halen. Dit scheelt veel gestress en uiteindelijk ook geld.

Ondanks dat iedere Amerikaan in een enorm bakbeest rijdt, hebben wij er toch voor gekozen om een kleinere auto te nemen. Aangezien ik niet veel auto rijd, voelt dat voor mij gewoon net even wat veiliger. Ook zullen wij waarschijnlijk niet langer dan vijf uur op een dag rijden, dus zal ons autootje dit vast gaan volhouden ;-).  En anders heb ik later vast een mooi verhaal voor jullie om hier over te schrijven, haha!

Dit is zo’n beetje onze voorbereiding voor onze reis door Washington en Oregon. De rest zullen we daar beleven en heb ik hierna weer een hoop inspiratie om met jullie te delen.

Zijn jullie wel eens in Amerika geweest? En wat hebben jullie daarvan gezien?

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.