Home Italië Fotofabriek; Fotoboek & Review

Fotofabriek; Fotoboek & Review

by Aimy

Fotoboeken. Ik ben er gek op! Al sinds kleins af aan vind ik het geweldig om in oude fotoalbums te kijken die mijn oma in haar kast heeft liggen. Ook thuis bij mijn ouders vind ik het geweldig om herinneringen op te halen met oude foto’s en terug te denken aan deze momenten.

Voor iedere reis maak ik eigenlijk wel een fotoboek. Althans dat is mijn doel ;-). Op de een of andere manier gaat er altijd meer tijd inzitten dan ik van tevoren heb ingeschat. Helemaal sinds mijn nieuwe camera waar ik gemakkelijk duizenden foto’s per bestemming mee kan schieten. Sinds een jaar loop ik dan ook een klein beetje achter, zoals met de fotoboeken voor Spanje en Japan. Oeps!

Jullie herkennen dit vast wel; Gevolg is dat de foto’s verdwijnen in een mapje van je laptop en worden pas na lange tijd weer teruggekeken. Een lange rits foto’s waar je snel doorheen gaat. Niets is minder leuk dan een fotoboek in je hand waar je doorheen kunt bladeren!

Voor onze reis door Sicilië heb ik de mogelijkheid gekregen om een fotoboek te maken bij Fotofabriek.nl. Een fotoprogramma die binnen een week je album verwerkt en bezorgd. Via Fotofabriek.nl mocht ik een hardcover A4 fotoboek maken met 24 pagina’s.

Het fotoprogramma

Om het fotoalbum te maken heb ik de fotosoftware van Fotofabriek.nl gedownload. Een gemakkelijk programma die je eenvoudig de weg door het programma wijst.

Je kunt snel het juiste product kiezen en voor je het weet ben je bezig met het vullen van je album. Doordat het een offline programma is, kun je het album opslaan en later verder mee aan de slag gaan. Als je album eenmaal klaar is, heb je alleen het internet nodig om het album te uploaden en te verzenden.

Met dit programma heb ik een fotoalbum gemaakt, maar je kunt er ook kaarten, kalenders, agenda’s en wandecoratie mee ontwerpen.

Verwerking en zending

Binnen vier werkdagen had ik mijn album verstuurd en binnen gekregen. Een snelle bezorging waarbij Fotofabriek.nl je gedurende de tijd op de hoogte houdt van de voortgang. Mijn fotoalbum paste door de brievenbus en was met stevig karton en plastic verpakt.

Plus- en minpunten

+ Drie keuzes in het opvullen van de pagina’s (zelf opvullen, pagina’s vullen met sjablonen, pagina’s vullen met sjablonen en het toevoegen van je foto’s)
+ Je hebt de mogelijkheid om fotobladen toe te voegen tot wel 200 pagina’s
+ Een groot diversiteit aan sjablonen, dat zorgt voor variatie in de fotobladen
+ Uitgebreide uitleg bij de pagina’s, zodat je op de hoogte bent van vouwlijnen en kaftranden
+ Bij het verplaatsen van foto’s en/of tekstvakken zie je direct wanneer je de foto’s recht naast elkaar plaatst
+ Scherpe en hoge kwaliteit foto’s
+ Snelle zending en de manier waarop je op de hoogte wordt gehouden

– Het programma is soms een beetje traag, waardoor het even duurt voordat ik de foto op de juiste plek krijg geschoven
– Je werkt met twee fotopagina’s tegelijk, waardoor je iedere keer op de pagina moet inzoomen, om de details beter te kunnen zien
– De rug van het fotoalbum is verdeeld over twee foto’s. Dit had ik zelf liever anders gezien, zodat de grens minder zichtbaar is.

Kortom, ik ben zeer tevreden over het resultaat van mijn fotoboek. Fotofabriek.nl zorgt voor een goede kwaliteit fotoboeken en de service die zij bieden is snel en betrouwbaar. Ik zal zeer waarschijnlijk hier vaker een fotoboek (of ander product) gaan bestellen.

Ben je ook benieuwd naar de fotoboeken van Fotofabriek.nl? Klik hier voor meer informatie.

Ik heb dit fotoalbum gemaakt op uitnodiging van Fotofabriek.nl. Deze review bestaat uit mijn eigen en onafhankelijke mening.

You may also like

4 comments

Marie-Lise 5 november 2017 - 23:55

Leuke blogpost. Ik ga er binnenkort ook eentje maken. Ik ben ook benieuwd naar het resultaat 🙂

Reply
Aimy 6 november 2017 - 16:15

Leuk! Ik ben benieuwd hoe je album gaat worden!

Reply
Linda | travellersoftheworld 10 december 2017 - 23:23

Ik ben dol op fotoboeken, gelijk na elke reis maak ik er een. Ik vind het leuk om te maken en het resultaat is ook altijd super leuk 🙂 Het bladeren door een fotoboek zorg er echt voor dat je weer even terug bent op reis

Reply
Aimy 12 december 2017 - 17:18

Ja heerlijk! Fotoboeken geven je het gevoel de reis nog een keertje te beleven! Slim om gelijk een album te maken, daar ben ik niet zo goed in ;-).

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.