Home Azië Konichiwa! Onze voorbereiding op Japan

Konichiwa! Onze voorbereiding op Japan

by Aimy

Yes! Het aftellen is nu echt begonnen! In mei stappen Ruud en ik het vliegtuig in om eindelijk onze reis naar Japan in vervulling te brengen. De planning is om in drie weken tijd zoveel mogelijk te zien en te doen. We starten onze reis in Tokyo en eindigen in Fukuoka.

Waarom Japan?

De afgelopen weken heb ik regelmatig met mensen gepraat over Japan. De reacties zijn enorm uitlopend. Van ‘Wauw, super gaaf!’ naar ‘Ik heb eigenlijk geen idee wat je daar allemaal kunt doen’. Nee, wij ook niet ;). Maar dat is precies de reden waarom we willen gaan! Dit Aziatische land staat bekend om de eeuwenoude tradities en rituelen. Die combinatie met de westerse cultuur maakt me dan ook zo nieuwsgierig.

De voorbereidingen

Vervoer

Omdat we drie weken de tijd hebben voor Japan en ook nog eens in het hoogseizoen gaan, hebben we al globaal een route uitgestippeld.
Vanuit Tokyo willen we met de Japan Railpass richting het zuiden reizen en zo alle mooie plekken mee pakken. We hebben ook al 1 binnenlandse vlucht geboekt naar Okinawa, de zuidelijke eilanden van Japan. Voor de rest ligt er nog niets vast en zijn we alle mogelijkheden aan het bekijken.

Eten

Japan is niet goedkoop. Je kunt het vergelijken met de westerse prijzen. Je kunt het alleen zo gek maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld al met eten. Thuis zou ik nooit twee keer per dag uit eten gaan. Waarom in Japan dan wel? Op elke hoek van de straat in Japan vind je een supermarkt of 7eleven, dus daar zullen we onze lunchmaaltijd scoren. In de avond wil ik in ieder geval een kijkje nemen in de Japanse keuken en wil ik de sushi en de o zo beroemde ramen gaan proeven.

Overnachten

Ook met overnachten hebben we al het een en ander opgezocht. Nou zijn wij geen backpackers die het aller aller goedkoopste hostel vinden, maar een private room met gedeelde badkamer vinden wij geen probleem. Als je een beetje creatief bent en open staat voor meer mogelijkheden dan standaard hotels, zijn er veel betaalbare accommodaties. Zo zullen we ook Airbnb inschakelen. Poeh, dat scheelt veel geld!

Japan is een enorm uitgestrekt land en heeft dan ook verschillende klimaten. Van het skigebied in het noordelijke eiland Hokkaido, tot aan de witte zandstranden op de zuidelijke eilandjes van Okinawa. Al zullen we (nu!) niet veel noordelijker gaan dan Tokyo, willen we wel ver richting het zuiden reizen.

Met de lonely planet op de bank zitten we al enorm veel te lezen om alles uit die drie weken te kunnen halen. Er is zoveel moois te zien!
Niets is zo leuk om de inspiratie en ideeën van anderen te krijgen. Hebben jullie nog tips voor leuke plaatsen, eettentjes of andere highlights voor Japan?

Bijgewerkt op 05-01-2018. Inmiddels hebben we dit prachtige land bezocht. Lees hier onze bijzondere ervaring in Kyoto.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.