Home Europa Kostenoverzicht voor een reis naar Fins Lapland

Kostenoverzicht voor een reis naar Fins Lapland

by Aimy
Santa' s Cabin

Een reis naar Lapland is geweldig, maar er zit wel een aardig kostenplaatje aan vast. Toch hebben wij zodanig gereisd dat we alles hebben gedaan wat we van tevoren wilden gaan doen en toch nog wat geld ermee konden besparen ten opzichte van het budget.

In totaal hebben wij 2300 euro uitgegeven, dat neerkomt op een bedrag van ongeveer 142 euro per persoon, per dag. Hieronder volgt een kostenoverzicht om je een idee te geven wat je ongeveer kwijt bent voor een week in Fins Lapland. Het kostenoverzicht is op basis van twee personen, dat wellicht goedkoper kan worden met meerdere personen, omdat je de kosten van accommodatie en auto kunt verdelen.

Vervoer

Mijn vriend is een held in het vinden van goede vliegtickets en daardoor hebben wij een retourticket bij TUI geboekt voor 142,50 euro per persoon inclusief 20 kg ruimbagage. Het huren van een auto kostte 280 euro voor een week en wij hebben 85 euro aan kosten gemaakt voor benzine (op moment van schrijven gemiddeld 1,60 euro per liter). Dit komt neer op een totaalbedrag van 650 euro.

Autorijden in Lapland

Ben je benieuwd naar het huren van een auto in Fins Lapland? Lees dan gauw mijn blog over het huren van een auto

Accommodatie

Omdat wij een week in Finland verbleven, hadden we ervoor gekozen om op twee verschillende plekken te verblijven. Onze accommodaties waren geschikt voor vier personen en zal dus goedkoper zijn als je met meer dan twee personen verblijft. Toch hadden wij hiervoor gekozen, omdat wij liever in een gezellig huisje wilden zitten, dan op een hotelkamer in het centrum van een skioord. Ons eerste verblijf in Ivalo hadden we geboekt via Airbnb en kostte 98,27 euro per nacht en daar verbleven wij twee nachten. Onze tweede accommodatie hadden wij via booking.com vastgelegd en kostte ons 84,60 euro per nacht. Hier kwamen nog 120 euro aan schoonmaak kosten bij. Wij hadden ons eigen bedlinnen, handdoeken en theedoeken meegenomen, wat ons geld heeft bespaard. Het totaal bedrag voor de accommodaties bedraagt 739,54 euro.

Eten

Wij hadden bewust voor huisjes gekozen, omdat wij het leuker vinden om zelf te koken dan uit eten te gaan. De boodschappen in Lapland zijn over het algemeen iets duurder, maar toch vond ik het nog relatief meevallen, zeker omdat we ook wat boodschappen van huis hadden meegenomen. Wij zijn één keer buiten de deur gaan lunchen (ja ik moest toch echt die traditionele Finse vissoep eten!). Voor het eten hebben wij in totaal ongeveer 170 euro uitgegeven.

Activiteiten

Tja, je komt natuurlijk niet voor niets naar Lapland. Je komt voor de gave activiteiten die je hier kunt gaan doen. En die waren uiteindelijk onze grootste uitgaven geweest. Nou kan je het natuurlijk zo gek maken als je wilt, maar als je naar Lapland gaat, moet je toch echt wel een paar van die activiteiten gaan doen. Omdat wij een auto hadden, waren een aantal activiteiten iets goedkoper voor ons uitgevallen. Uiteindelijk hebben wij een sneeuwscooter tour gedaan naar de Ice Gallery, een 15 km lange huskytour, een retourrit met de gondelbaan, een rendieren safari en nog ontelbaar veel wandelingen in de omgeving. Dat laatste heeft ons geen geld gekost, omdat wij onze eigen sneeuwrackets hadden meegenomen. Voor de activiteiten hadden wij in totaal 700,00 euro uitgegeven.

Kortom, met dit kostenoverzicht is te zien dat het zeker niet een hele goedkope reis is, maar ik denk dat je veel geld kunt besparen door je eigen boodschappen te doen en goed te kijken welke excursies je echt wilt gaan doen. Als je van plan bent om een auto te huren, dan zou ik goed inlezen welke excursies je op eigen houtje kunt gaan doen. Het bespaart je echt veel tijd en geld!

You may also like

4 comments

Kyra 5 februari 2020 - 10:30

Super leuk om te zien Amy! Wij wilde in eerste instantie ook naar Fins Lapland, maar we wilde voor onze huwelijksreis toch iets luxer (en jammer genoeg betekent dat ook iets duurder). Dus uiteindelijk naar Tromso in Noorwegen! Deels in een hotel wat verder weg van de stad (https://www.booking.com/hotel/no/malangen-resort.no.html) en deels ook in een huisje in de stad zelf.

Maar ik wil heel graag ook nog een keer naar Finland, dus dit is een super overzicht als basis voor als we dat nog een keer willen doen en het iets minder luxe mag dan voor de huwelijksreis, hihi!

Reply
Aimy 9 februari 2020 - 09:58

Hi Kyra! Echt super gaaf dat jullie daarheen gaan! Tromso is inderdaad iets duurder, maar het ligt er echt aan wat je inderdaad van de accommodatie verwacht! En voor een huwelijksreis snap ik dat je het net wat luxer wilt hebben, net even wat meer bijzonder maken!
Wij hadden zelf een huisje, omdat wij het heerlijk vinden om lekker kneuterig voor het raam willen kunnen zitten haha! Goed dat jullie ervoor hebben gekozen om zowel in het stadje als erbuiten zitten! Echt heerlijk om in die rustige natuur van Noorwegen te zitten hoor. Jullie gaan het echt fantastisch vinden! Hebben jullie al een beetje een plan wat jullie daar willen gaan doen?

Echt heel leuk dat jullie mijn blog hebben gelezen!!

Reply
Kyra 11 februari 2020 - 11:11

Ik lees ‘m altijd even 😉 Leuk om nieuwe ideeën op te doen voor onze vakanties.

Wij zijn niet zo van de sneeuwscooters, maar verder denk ik een beetje hetzelfde als jullie. We hebben ook al een huskysledetocht, een bezoek aan een rendierkamp, een aurora chase en een fjord-cruise (omdat we natuurlijk aan het water zitten) geboekt! En in Tromso zelf zijn genoeg musea en andere bezienswaardigheden, zoals de kabelbaan de berg op! En iets wat ik persoonlijk altijd leuk vind om te doen: een ghost walk! En verder lekker rondrijden en rondwandelen en van de natuur genieten! Als het daar net zo mooi is als de foto’s die ik van jou van Finland zie, dan gaan we er zeker van genieten.

Reply
Floor 22 augustus 2022 - 17:17

Hi Aimy,

Fijn om te lezen! Wij gaan in januari ook naar Fins Lapland en twijfelen over het huren van een auto.
Weet jij zo of het verplicht/aan te raden is om een 4×4 te huren? Als we een gewone auto nemen die niet 4×4 is scheelt dat namelijk enorm in de kosten.

Super mooie fotos!!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.