Home Europa Andalusië, een rondreis van twee weken

Andalusië, een rondreis van twee weken

by Aimy

Andalusië, Zuid-Spanje. Een regio twee keer groter dan Nederland, waar ik hoop nog heel vaak terug te gaan. Mijn vriend en ik hebben hier met het openbaar vervoer rondgereisd en wat hebben wij hier een fijne tijd gehad. Andalusië is groot, maar omdat we maar twee weken in Spanje zouden zijn, hebben wij de fijnste en mooie plekken uitgezocht.

Vervoer

Wij hebben bewust voor het openbaar vervoer gekozen, zodat we geen tijd kwijt zouden zijn aan het zoeken van parkeerplekken en het rondrijden in de drukke steden. In verhouding was het ook iets goedkoper dan het huren van een eigen auto. Een groot nadeel is natuurlijk dat je niet de vrijheid hebt om tussendoor te stoppen. Maar ach, keuzes moesten we toch maken, in ons geval was dit voor ons een goede keuze ;-).

In twee weken tijd hebben wij vijf steden bezocht, waarvan we de laatste plek vooral hebben gebruikt om te relaxen en bij te komen van de ‘stedentour’. Lees hieronder onze reisroute door Andalusië!

Sevilla (4 nachten)

Wij zijn onze route begonnen in het prachtige Sevilla. Deze stad heeft zo ontzettend veel te bieden. Ondanks de warmte in september (lees: bijna 40 graden), was het goed uit te houden. De enige wijze les die wij eraan over hebben gehouden is om niet midden op de dag een ijsje te eten. Echt niet doen. Gaat fout ;-).
Wij zijn zo’n vijf dagen in Sevilla geweest en hebben denk ik toch wel veel tijd besteed aan eten en drinken in die leuke en gezellige tapasbarretjes.

Naast de culinaire route door Sevilla, heeft deze stad tal aan bezienswaardigheden. Zo hebben wij een bezoek gebracht aan de Giralda, de gotische kathedraal van Sevilla. Om de Alcazar te bezoeken raad ik je aan om vroeg in de morgen al te gaan. De rijen zijn dan niet zo lang en je hebt de kans om binnen een half uur in deze prachtige tuinen rond te lopen. De Metropol Parasol hebben wij zowel overdag als in de avond bezocht. Deze moderne ‘parasol’ biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Alleen al het wandelen over dit pad is de moeite waard. Loop aan het einde van de middag naar de het prachtige Plaza de España.

Deze stad van flamenco mag je zeker niet verlaten zonder de echte flamenco gezien te hebben. Eén van onze avonden in Sevilla zijn hebben wij geëindigd bij Carboneria. Dit café zit een klein beetje verstopt en bestaat niet meer uit een ruimte met een bar, houten tafels en banken met een klein podium, maar zou ik zeker gaan opzoeken. Bestel een drankje, pak een houten bank erbij en; geniet!

Cordoba (2 nachten)

Met de trein zijn wij richting Cordoba gaan, een plaats in Spanje die haar bekendheid heeft gekregen door de Mezquita. Wat dit gebouw zo bijzonder maakt, is dat het is gebouwd door de Moren, maar daarna zowel als moskee als kathedraal heeft gefungeerd. Zodra je de binnenplaats betreedt, sta je in een tuin vol met sinaasappelbomen. Wanneer je de Mezquita zelf binnen wandelt zie je direct waarom hier zoveel mensen op af komen. De Mezquita bestaat uit een enorm grote ruimte, gevuld met ontelbaar veel pilaren en bogen. Je kan hier gemakkelijk verdwalen, zoveel valt er te zien.

Cordoba heeft nog een aantal andere prachtige bezienswaardigheden te bieden, zoals de prachtige Alcazar de los Reyes Christianos en haar prachtige tuinen. En vergeet vooral niet door die gezellige smalle straatjes te struinen, die leuk versierd zijn met bloempotten in allerlei verschillende kleuren.

Granada (3 nachten)

Dit is een stad waar ik wel een beetje mijn hart aan ben verloren. Granada ligt bijna in het zuidelijkste puntje van Spanje en dat is te merken door de Arabische invloeden van de tijd dat Andalusië onderdeel was van het machtige Arabische rijk. Granada staat bekend om de verrukkelijke tapas, maar vooral om de Alhambra. De Alhambra is voor Spanje en eigenlijk voor Europa, één van de mooiste paleizen en wordt dagelijks bezocht door duizenden toeristen. Wij zelf hadden twee maanden van tevoren een ticket geboekt en konden overdag de tuinen bezoeken en in de avond de Alhambra zelf. Wil je de Alhambra overdag bezoeken, boek dan je tickets minimaal drie maanden van tevoren.

Naast de Alhambra heeft Granada nog zoveel meer te bieden. Zo hebben wij een fijne wandeling gemaakt in de avond richting Mirador San Nicolas, waar muziek wordt gemaakt en je een prachtig uitzicht over de Alhambra hebt.

De volgende ochtend zijn wij richting de grottenmusem van Granada (museo Cuevas del Sacromonte) gewandeld. Dit kleine museum vertelt de geschiedenis over de grotbewoners van Granada. Voor een geweldig uitzicht over de Alhambra en de rest van Granada, loop bij het museum een klein stukje verder!

Ronda (2 nachten)

Als je door Andalusië aan het reizen bent, mag je het plaatsje Ronda zeker niet overslaan. Ronda wordt meestal als dagtrip bezocht, maar mocht je meer tijd hebben, dan zou ik een overnachting aanraden.  Dit fijne kleine plaatsje staat bekend om de Puente Nuevo (de nieuwe brug), maar dat is niet de enige reden om hierheen te gaan. De tapasbarretjes in dit stadje zijn geweldig en breng ook eens een bezoekje aan Plaza de Toros de Ronda, één van de oudste arena’s van Spanje.  Ondanks de kleine omvang, kun je je prima vermaken in de gezellige smalle straatjes van dit stadje.

Malaga (5 nachten)

Onze rondreis door Andalusië zijn we geëindigd in Malaga. Een dik pluspunt van deze stad is dat je er enorm goed kan shoppen, heerlijk kan eten en kan relaxen op het strand! Malaga is niet voor niks zo populair onder de toeristen. En wij hebben daarom niet voor niks deze plek uitgekozen om onze reis te eindigen ;-).

Ik moet eerlijk bekennen dat we hier niet heel veel meer hebben gedaan dan restaurantjes bezoeken en relaxen op het strand! Wil je iets meer van Malaga en de omgeving verkennen, dan raad ik je aan om een fiets te huren en langs de kust een fijn stuk te fietsen, om zo op andere stranden terecht te komen. Wil je een beetje cultuur snuiven? Centre Pompidou Malaga is een dikke aanrader!

Dit was onze rondreis door het prachtige en heerlijke Andalusië. Zijn jullie ook zo gek op deze Spaanse regio? En nog andere leuke plaatsen die ik de volgende keer moet bezoeken? Lees hier mijn favo tapas spots van Andalusië.

You may also like

1 comment

Fientsen huren in Sevilla 24 oktober 2017 - 17:36

Seville is one of the most beautiful places in Spain!!!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.