Home Europa Londen in één dag. Top 10 aan dingen die je kunt doen!

Londen in één dag. Top 10 aan dingen die je kunt doen!

by Aimy

‘Good day, my darling. Can I help you?’ Dat was letterlijk de eerste begroeting die ik kreeg op het moment dat ik in Londen was! Ik stond net een paar seconden bij de metrokaart en een medewerker wilde me direct helpen. Wat een beleefde mensen, mijn dag begon meteen goed!

Voor de verjaardag van mijn vriend hadden we besloten om gezellig een dagje Londen te doen. Ja, je leest het goed! Een dag! Je zult vast denken; is dat niet te kort? Ja het is te kort, zeker voor zo’n gave wereldstad als Londen. Maar als je al eerder in Londen bent geweest en je kiest je route een beetje uit, kun je behoorlijk wat doen op zo’n dag. En hé, hoe leuk is het om een dag ergens anders te shoppen in plaats van je eigen kikkerlandje ;-)?

Via Slangen Reizen hadden wij een bus ticket gekocht. De avond ervoor zijn wij vertrokken en na een reis van zo’n negen uur met de bus en ferry, kwamen wij om 7:30 uur in het centrum van Londen aan. Met een metro dagkaart voor ongeveer 12 pond kun je onbeperkt door Londen reizen.  Om 18:15 uur in de avond werden we weer op dezelfde plek in het centrum opgehaald, dus dat betekent dat we een dikke 10 uur in Londen konden gaan besteden! Yes!

Om jullie een idee te geven wat je dan al wel niet kunt gaan doen als je een dag naar Londen gaat, heb ik hieronder onze route door deze stad beschreven. Have fun!

Notting Hill

  1. Notting Hill

Deze wijk heeft bekendheid gekregen door de romantische komedie ‘Notting Hill’ waarin er een romance plaatsvindt achter die ene blauwe deur tussen een filmster en een eigenaar van een boekenwinkeltje. En ik moet zeggen; Deze wijk heeft ook echt zijn charmes! Het is denk ik wel de mooiste wijk die ik tot nu toe in Londen heb gezien.

Time for breakfast!

We zijn onze dag gestart in deze wijk en hebben ontbeten bij Granger & Co. Ondanks dat het pas 8:00 uur in de ochtend was, zat dit café toch bijna helemaal vol. Granger & Co straalt veel rust uit door de vele grote ramen en het hoge plafond. De koffie is er heerlijk en je mag dit café niet verlaten zonder de famous ricotta pancakes te hebben geproefd en hun perfect gebakken ‘scrambled egg’. Dikke aanraders!

Portobello Road

Nadat we voor de komende uren genoeg hadden gegeten, zijn we door gelopen naar Portobello Rd. Deze straat wordt prachtig gekleurd door de regenbooghuisjes en de antiekwinkeltjes met allemaal hun eigen spulletjes en specialiteiten. Midden op straat worden kraampjes neergezet waar groente en fruit wordt verkocht en de sfeer voelt relaxt aan. Heerlijk! Uiteraard zijn we naar de ‘blauwe deur’ gelopen. De echte blauwe deur is er helaas niet meer, maar de vervanger lijkt er toch wel aardig op. Helaas was het niet meer in goede staat en was een mooie foto maken dan ook niet helemaal gelukt.

Portobello Road heeft heel wat zijstraten waar je fijn in kan ronddwalen. Tip, ga hier vroeg naar toe, waardoor het lekker rustig is.

Bloomsbury

  1. King Cross Station

We waren met de metro naar King Cross Station gegaan. Als echte Harry Potter fan, moest ik natuurlijk even door de muur rennen met een karretje en een uil erboven op bij perron 9 ¾   ;-). Althans, dat was mijn planning. Nadat ik eerst voorbij een rij mensen van minimaal drie kwartier wachten ben gelopen, heb ik dat idee toch maar van me af laten glijden en heb ik van de zijkant kunnen bewonderen hoe iedereen naar Zweinstein gaat! Naast perron 9 ¾ is er een winkeltje vol Harry Potter spullen, waar je je als echte fan doorheen kan laten leiden. Vergeet niet omhoog te kijken als je op King Cross Station rondloopt, want het plafond van dit station is prachtig ontworpen en lijkt net alsof je onder een grote paddenstoel loopt!

The City

  1. London Bridge

Vervolgens waren we uitgestapt bij de London Bridge. Vanaf deze brug hadden we een prachtig uitzicht op de Tower Bridge, ongeveer 1,5 kilometer verderop. Tussen deze twee bruggen is langs de rivier Thames een mooi pad aangelegd, waar je fijn kunt wandelen. Ondanks de drukte op dit wandelpad, voelt het heerlijk rustig vergeleken met de drukte van het centrum van Londen. Je kan hier gemakkelijk je lunch mee naar toe nemen en genieten van alle boten die af en aan varen ;-).

  1. Tower of London & Tower Bridge

Eenmaal in deze wijk aangekomen stroomde het vol met toeristen die rechtstreeks vanuit hun bussen de Tower of London gingen bekijken. Ik ben zelf niet zo van die enorme drukte dus na een wandeling rondom dit prachtige historische gebouw was het voor ons tijd om lekker te gaan lunchen! En lunchen doe je natuurlijk niet zomaar als je in Londen bent. Nee, als echte toerist doe je dat natuurlijk met Fish & Chips!

Na een stevige lunch waren we doorgelopen naar de Tower Bridge. Deze mooie brug is, samen met de Tower of London, één van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. Deze brug, die in 1894 is gebouwd, zorgde ervoor dat schepen gemakkelijk over de Thames kon varen, door de twee hangbruggen die de Tower Bridge had. Ook al is de brug nu vooral een mooie bezienswaardigheid, het verkeer zorgt ervoor dat het er altijd druk is.

South Bank

  1. London Eye

Met de metro waren we weer teruggegaan richting het centrum van Londen om de London Eye te bewonderen. Vanaf de overkant heb je een mooi zicht op dit enorm grote reuzenrad. Mocht je de tijd hebben, dan zou ik hier zeker ingaan! Aangezien wij nog het een en ander op de planning hadden staan, hadden wij ervoor gekozen om dit niet te doen en alles vooral lekker te voet te bekijken.

Westminster

  1. Koffie bij Villiers all day

Na heel wat te hebben rondgelopen vonden wij het tijd voor koffie! Dat hebben we gedaan bij Villiers all day. Dit kleine gezellige cafeetje is ideaal om een kop koffie te drinken met een stukje taart erbij, maar is ook een hele goede plek om lekker te eten. Kortom, een fijne plek voor een pauze!

  1. Parliament en Big Ben

Hoewel iedereen spreekt over de Big Ben, is de Big Ben eigenlijk niet meer dan de enorm grote bel die verscholen zit achter de klok van de Elizabeth toren. En de Elizabeth toren is weer een onderdeel is van het indrukwekkende Parlementsgebouw van Londen. Ondanks dat het gebouw in onderhoud is, kon ik bijna niet stoppen met foto’s maken en hoort een selfie met dit gebouw er uiteraard ook bij! En het liefst met een rode telefooncel op de voorgrond ;-).

  1. Buckingham Palace

Onze sightseeing ging verder bij het Buckingham Palace. In de ochtend om 11.00 uur is er altijd een wisseling van de wacht, iets voor een volgend dagje in Londen. Dit prachtige paleis kun je al van verre bekijken, door het groot opgezette plein ervoor en de hoge hekken die het paleis omringen. Vanaf de Buckinham Palace loop je via het fijne en rustige St. James Park weer richting het centrum en ben je even weg van het drukke stadsgevoel.

Covent Garden

  1. M&M & Piccadilly circus

Eenmaal uit het St. James Park loop je rechtstreeks richting Piccadilly Circus, een plein vol met mensen, bussen en taxi’s. Overal hangen advertenties voor uitstapjes, kleine zaakjes om theatervoorstellingen te reserveren en noem maar op. Wil je een voorstelling bijwonen in Londen? Dan is dit de plek om je tickets te boeken!

Om ons nog even te wanen in de wereld van M&M, zijn we naar de M&M winkel gelopen en heb ik mijn ogen uitgekeken bij de verschillende soorten M&M’s die je kunt kopen. En niet alleen om te eten, ze hebben er T-shirts, kussens, bekers, sleutelhangers en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nee, ik heb niets gekocht. Hoewel die muur vol met M&M’s me wel bijna in de verleiding bracht ;-).

Westminster

  1. Taart en Victoria Embankment Gardens

Geen verjaardag zonder taart! Dus om onze dag in Londen te eindigen hebben we bij een zaakje twee stukjes taart en koffie gehaald om vervolgens op te eten in de tuinen van Victoria Embankment. En dat was meteen de ideale plek om even goed bij te komen van een goede dag Londen!

Dit was onze route voor een dagje in Londen! Ik moet toegeven, heel erg uitgerust was ik niet door het reizen met de bus en ferry. Maar zou ik het nog eens doen? Zeker! Het is een geweldige manier om voor een dag Londen te bezoeken en ik kijk nu al uit naar de volgende.

Wat zijn jullie ervaringen met deze stad? En hebben jullie nog andere te gekke wijken die ik de volgende keer moet gaan bezoeken? Lees hier mijn top tien aan favoriete Europese steden!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.