Home Nederland Bezoek Groningen – Stedentrip in 24 uur

Bezoek Groningen – Stedentrip in 24 uur

by Aimy
Groningen - Waar is Aimy

Hoewel Nederland niet zo groot is, valt er voor mij nog volop te ontdekken. Omdat ik het zuiden van Nederland woon, ga ik gauw naar onze buurlanden toe voor een stedentrip. Maar in het noorden van Nederland ben ik nog niet zoveel geweest.

Om daar verandering in te brengen heb ik Groningen bezocht. Een reis van drie uur met het openbaar vervoer, maakt het dat ik er een nachtje ben blijven slapen. Zes uur in de trein op één dag vond ik wat overdreven ;-). Gezien de tijd kon ik hier niet heel lang blijven en heb ik Groningen precies 24 uur bezocht. Benieuwd wat ik in deze tijd hier heb gedaan? Lees dan snel verder!

15:30 uur – Vervoer

Vanaf Den Bosch ben je in ongeveer drie uur met de trein in Groningen. Het is vrij lang, maar met één overstap is dit prima te doen. Ik moest tenslotte studeren, dus had mijn tijd er aardig goed mee gevuld. Halverwege in de middag bereikten we Groningen en namen we een OV-fiets om ons gemakkelijk te kunnen vervoeren tussen onze B&B en het centrum.

16:00 uur – Inchecken

Ongeveer een kwartier fietsen van het centrum lag de B&B. Ik overnachtte bij Bed & Breakfast Groningen – Peizerweg. Een vrij nieuwe B&B met prachtig ingerichte kamers. Ik sliep in een ruime kamer met eigen terras. Aangezien het te koud was om op dit terras te zitten, was het wel lekker licht door de grote ramen. De eigenaren van deze B&B zijn ontzettend vriendelijk en met een stevig ontbijt kom je goed de dag weer door.

17:00 uur – Centrum en avondeten bij de Uurwerker

Eenmaal in het centrum hebben we lekker rondgewandeld en zijn we uiteindelijk naar de Uurwerker gelopen. Na een biertje aan de bar, kregen we een tafel toegewezen. Groningen is natuurlijk een echte studentenstad en dat is ook hier terug te zien. Voor een echte studentenprijs kun je hier uitstekend eten. En drinken ;-). De sfeer is er enorm gezellig en druk is het er dan ook iedere avond.

21:00 uur – Biertjes bij de Pintelier

Na al dat eten waren we neer geploft aan de bar bij de Pintelier. Dit gezellig bruin café heeft een ruim aanbod aan (speciaal)bier en is een prima plek om je de avond er mee af te sluiten. Dat hadden we natuurlijk ook gedaan!

09:00 uur – Ontbijt en uitchecken

Na een fijne nacht in de B&B en een uitgebreid ontbijt, was het tijd om uit te checken en het centrum in te gaan. Wij waren wat aan de vroege kant, omdat we van een vrijdag op zaterdag in Groningen waren en op de zaterdag alles al vroeg begint.

10:30 uur – Groninger museum

Aangezien ik groot fan ben van mijn museumkaart, maar deze veel en veel te weinig gebruik (tja, studie verplichtingen hé!) heb ik er in Groningen wel even gebruik van gemaakt. Wat dit bezoek nog leuker had gemaakt was de Chichuly tentoonstelling, een tentoonstelling die ik ook in Seattle heb bezocht. Chichuly is een kunstenaar die met glas te meest te gekke kunstwerken maakt. Ik durf wel te zeggen dat ik fan ben geworden van zijn werk. Echter, om één van zijn kunstwerken te kunnen betalen moet je aardig in de slappe was zitten.

Naast deze tentoonstelling heeft het Groninger museum nog diverse andere mooie en bizarre tentoonstellingen. Een mooi museum om je dag mee te beginnen.

12:00 uur – Wandelen

Via routeyou.nl had ik een wandeling van ongeveer 6,8 kilometer gevonden door en rondom het centrum van Groningen. Je wandelt door de leuke smalle straten van Groningen, langs diverse belangrijke gebouwen en standbeelden.

Tijdens het wandelen loop je langs Bij Britta, een schattig lunchzaakje met een unieke inrichting. Deze zaak mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Groningen! De zelfgemaakte taarten zijn een feest om naar te kijken (en om op te eten!) en de koffie smaakt er heerlijk. Naast de unieke inrichting hebben ze ook een hoek met verschillende theeën die je kunt ruiken en kunt kopen. Extra tip voor de theeverslaafden onder ons!

De wandeling vervolgde langs de leuke kanalen rondom het centrum, een stadstuin en eindigde bij de Martinitoren, die je overigens kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

14:30 uur Lunch bij Wadapartja

Wat apart ja. Die naam ;-). Wadapartja is een zaak waar je voor zowel ontbijt, lunch als diner terecht kunt. Een gezellig inrichting met fijne muziek en daarbij ook nog een kleine winkel waar je leuke producten kunt kopen. Wadapartja maakt gebruik van duurzame en lokale producten. De gerechten zijn ook heerlijk en uniek en maakt hiermee een grote onderscheid met andere eettentjes in de buurt.

15:30 uur – Tot ziens Grünn

24 uur later, het was weer tijd om deze stad te verlaten. Wat een mooie stad en een leuke plek voor een korte stedentrip weg. Gauw kom ik hier weer terug. En dan misschien ook wat langer, want het schijnt dat de omgeving van Groningen ook prachtig is om met de fiets te ontdekken. Nieuwe plannen voor later!

Ben jij wel eens in Groningen geweest? Welke tips heb jij voor mij de volgende keer?

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.