Home Europa Een nieuwe bestemming voor oktober 2017!

Een nieuwe bestemming voor oktober 2017!

by Aimy

Yes! Het is weer tijd voor een nieuw reisje. Na een prachtige rondreis door Japan die wij in mei hebben gemaakt, moet ik stiekem toch wel toegeven dat ik een klein beetje jaloers werd op alle vakantiegangers die ik heb moeten zien vertrekken deze zomer. Klagen doe ik zeker niet hoor! Met korte tripjes weg naar Valencia en Londen ben ik de zomer heel erg prima doorgekomen ;-)!

Mijn vriend en ik zitten al een aantal weken uit te zoeken welke bestemming we het beste zouden kunnen bezoeken voor in oktober. Voor warm weer konden we het beste een wat verdere bestemming uitzoeken. Onze planning is om een week weg te gaan, dus we wilden niet te lang bezig zijn met het ‘reizen’ zelf. Dus het zou sowieso binnen of rondom Europa blijven.

Bucketlist

Jordanië staat al enige tijd hoog in onze bucketlist en die gedachte kwam hierdoor direct weer naar boven. Na flink wat plannen, hebben we toch maar besloten om dit voor even uit te stellen. Jordanië heeft zoveel moois te bieden, dat ik daar meer tijd voor wil nemen.

Ook het land Marokko hebben we helemaal uitgepluisd om een week door rond te reizen. Chefchaouen, het blauwe stadje in het noorden van Marokko lijkt me zo gaaf! Helemaal in combinatie met een te gekke hike door het ruige Rifgebergte. Of juist Marrakesh en diverse berberdorpjes bezoeken in het Atlasgebergte. Maar stiekem wil ik de hele omgeving erbij betrekken en merkte ik al gauw dat relaxt reizen door Marokko er voor mij ook niet meer in zou zitten.

Buongiorno

Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt. En jawel, dat naar Sicilië! Een stukje Italië waar ik nog niet ben geweest, maar te gekke verhalen over heb gelezen. Sicilië staat bekend om de rijke geschiedenis, de mooie natuur en de prachtige bezienswaardigheden.

We hebben een goedkoop vliegticket kunnen vinden (jawel, een retourtje voor 75 euro!). We vliegen op Catania, een plaatsje dat in het oosten van Sicilië gelegen ligt.

Ons plan is om een auto te huren en lekker door Sicilië heen te crossen. De Lonely Planet is inmiddels binnen, maar voor de leukste plekken en overnachtingen was ik uiteraard al direct begonnen met uitzoeken. Zo wil ik bijvoorbeeld enorm graag de Etna beklimmen en wil ik sowieso één dagje heerlijk aan de kust zijn. En aangezien eten mijn leven is, zal ik dit eiland niet verlaten zonder de ‘famous’ cannelloni te hebben geprobeerd!

Uiteraard ben ik ontzettend nieuwsgierig naar alle leuke verstopte en lokale plekjes die Sicilië te bieden heeft. Weten jullie nog gave plekken, accommodaties om te overnachten of gezellige eettentjes, waar wij onze week in Sicilië helemaal compleet mee kunnen maken? Ik ben super benieuwd!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.