Home Europa Een route door wereldstad Rome; Dag 2

Een route door wereldstad Rome; Dag 2

by Aimy

Rome is een stad waar je niet zo snel bent uitgekeken. Welke straat je ook in loopt, ieder plekje lijkt wel een kleine museum. Om de hoogtepunten niet te missen, hebben wij van tevoren ongeveer gepland wat we per dag wilden zien en hier een route van gemaakt. Mijn vorige blog beschreef al onze eerste dag in deze prachtige stad. Vandaag een blog met onze tweede dag van onze stedentrip door Rome.

Route: Colosseum, Forum Romanum & het oude centrum

9:30 uur Colosseum

Vanwege de populariteit van het Colosseum, hadden wij besloten om op tijd hier naartoe te gaan. Was het druk? Ja opzich wel, maar die januari maand heeft toch heel wat voordelen. Een korte rij en we waren vrijwel direct binnen. Dit imposante gebouw is een meesterwerk en heeft veel indruk op mij gemaakt. De verdiepingen en gangenstelsel die zijn gebouwd zijn onvoorstelbaar knap gemaakt en ik sta er nog steeds van te kijken dat zo’n gebouw uit 70 n.C. nog steeds bestaat. Zonder gids heb je de mogelijkheid om tot de 1e verdieping te komen. Mocht je graag nog een verdieping hoger willen, vind dan een gids die hiervoor bevoegd is.

12:00 uur Forum Romanum

Vlak naast het Colosseum vind je het Forum Romanum. Dit enorme complex was vroeger het centrum van Rome. Je vindt er nu nog restanten van een grote hoeveelheid tempels, triomfbogen en basilieken. Dit grote complex kun je ook van de buitenkant al bewonderen, maar moet je van dichtbij toch wel echt gezien hebben.

Achter het Forum Romanum vind je het Palantino, één van de zeven heuvelen waar Rome op is gebouwd, vanwaar je een prachtig uitzicht krijgt over de stad en het Forum Romanum. Overigens is dit ook een fijne plek om te wandelen.

Het oude centrum

15:00 uur Lunchen bij La Boccaccia

Nadat we heel wat jaren terug in de tijd waren gegaan door een hoop geschiedenis te hebben gezien, wat het tijd om weer wat energie op te bouwen! Dit hebben we gedaan door bij La Boccaccia te lunchen. Een klein plekje waar je voor een paar euro de heerlijkste pizza’s kunt eten.

15:45 uur Monument van Victor Emanuel

De bruidstaart wordt het ook wel genoemd. Dit reusachtige witte gebouw kun je van verre al zien. Op zich een mooi gebouw, maar het geeft een groot contrast met de oude ruïnes van de tempels eromheen. Het gebouw zelf is gratis te bezoeken en geeft je een fantastisch uitzicht over Rome.

16:30 uur Koffie bij Caffé Sant’Eustachio

Bij dit koffiezaakje wordt volgens de Romeinen de beste koffie van Rome gemaakt. Dat gingen we uiteraard even uitproberen! Met een heerlijke espresso en tiramisu espresso, konden we mee instemmen dat het heerlijke koffie was! Was het de lekkerste? Ik vond die van Tazza Doro toch nog net wat beter!

17:15 uur Piazza Navona

We waren er de dag ervoor al gauw even overheen gelopen, maar nu hebben we het plein wat langer bezichtigd. Op de plein komen veel kunstenaars af en is ook erg in trek bij toeristen. Op het plein vind je drie grote fonteinen en in het midden van het plein vind je de Sant’Agnese kerk, dat ook zeker de moeite waar is om van binnen te bekijken.

18:00 uur Relaxen bij het Pantheon

Yes, hier waren we al geweest, maar wat is dit plein gezellig! Aangezien we heel wat kilometers hadden gewandeld vandaag, besloten we om even uit te rusten bij de fontein tegenover het Pantheon. Rust is soms ook nodig tijdens een stedentrip ;-). Aangezien het inmiddels al donker was, licht het Pantheon prachtig op en ziet het er heel anders uit dan overdag!

19:30 uur Dineren bij Ginger

Bij Ginger kun je terecht voor zowel ontbijt, lunch als avondeten. Deze plek staat bekend om de verse ingrediënten die ze gebruiken, maar ook om de vele smoothies en sappen die ze verkopen. Zo kun je van een mega gezonde maaltijd ook een heerlijke burger met zelfgemaakte frieten bestellen. Voor ieder dus wat wils! Lees hier onze culinaire route door Rome.

Dit was dag 2 van onze stedentrip door Rome. Zijn jullie wel eens naar Rome geweest? Lees hier onze route van dag 1.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.