Home Europa Voorbereiden op een stedentrip naar Rome

Voorbereiden op een stedentrip naar Rome

by Aimy

Als je van plan bent om een stedentrip te gaan doen, zijn daar enige voorbereidingen voor nodig. Grote plannen hoef je nog niet te maken, maar het is altijd fijn om van tevoren te weten welke trein of bus je bijvoorbeeld nodig hebt vanaf het vliegveld, waar je wilt gaan overnachten en welke highlights je zeker wilt gaan doen en zien. Voor Rome hebben wij dit althans wel gedaan. Ben je van plan om een stedentrip naar Rome te maken? Dan zullen deze tips je vast wel gaan helpen. Komen ze!

  1. Vervoer van en naar het vliegveld

Je hebt diverse mogelijkheden om vanaf het vliegveld naar het centrum te gaan. Rome heeft twee vliegvelden; Ciampino en Fiumcino. Wij zijn de heenvlucht op Ciampino gevlogen.

Een taxi is de mogelijkheid om direct bij je accommodatie te worden afgezet. Echter betaal je hiervoor dan wel de hoofdprijs. Je kunt ook een gedeelte met de trein afleggen, maar daarvoor moet je ook nog een stukje met de bus. Wij zelf waren rechtstreeks met de bus vanaf het vliegveld naar het centrum gereden. Voor vijf euro per persoon wordt je binnen drie kwartier (tijdens de spits!) afgezet bij het Termini Station. Aangezien wij hier niet ver vandaan onze accommodatie hadden geboekt, was dit voor ons de ideale manier.

De terugweg vlogen wij vanaf Flumcino. Dit vliegveld ligt iets verder weg en voor 6 euro vanaf het Termini Station heb je een enkeltje met de bus naar dit vliegveld. Ook hier kun je (buiten de spits) rekenen op drie kwartier rijden naar het vliegveld, vanwaar je direct bij de juiste terminal wordt afgezet. Ieder half uur zal deze bus vanaf het station vertrekken.

  1. Overnachten bij B&B Next Stop

Ongeveer twintig minuten lopen vanaf het Termini Station lag onze Bed & Breakfast. De wijk Termini zelf is niet een hele fijne wijk, maar onze accommodatie lag er net tegenaan in een rustige buurt. Ideaal! B&B Next Stop heeft vier kamers met eigen badkamer. Er is een schattige ontbijtruimte waar iedere dag verse koffie, broodjes, yoghurt en fruit klaarstaat. De eigenaren zijn uiterst vriendelijk en de kamers worden iedere dag schoongemaakt. Wij hebben in januari overnacht voor 43 euro per nacht incl. ontbijt. Om het centrum te bereiken loop je in een kwartier naar gezellige wijk Monti en ben je binnen twintig minuten bij het Colosseum.

  1. Roma Pass

Ben je van plan om alles te willen zien? Dan kan ik je voor 100% de Roma Pass aanraden! Wij hadden deze van tevoren online gekocht en opgehaald bij het Termini Station. Met deze pas kun je voor 48 of 72 uur gratis met het openbaar vervoer reizen en heb je toegang + voorrang tot twee bezienswaardigheden. Op vele musea en andere bezienswaardigheden ontvang je een korting. Ik moet eerlijk toegeven dat wij het er maar net uit hebben gehaald. Wij hebben prachtig weer gehad en veel gelopen. Ook waren wij natuurlijk in januari in Rome en is het veel minder druk en hoefden wij niet lang in de rij te staan voor bezienswaardigheden en musea. Mocht je in het voor- of hoofdseizoen willen gaan, zou ik deze zeker aanschaffen!

  1. Wandelroutes van Time to Momo

Hoewel ik graag mijn eigen route bepaal, hadden we veel gebruik gemaakt van de reisgids van time to Momo. Voordelen van deze gids zijn de wandelingen per wijk. Wij hebben deze routes gebruikt, om er vervolgens onze eigen draai aan te geven. In iedere wijk staan diverse eettentjes en cafés op de route beschreven, voor ieder wat wils. Ik heb even moeten wennen aan dit boekje, aangezien ik meestal een lonely planet aanschaf die meer inhoudelijke informatie geeft over de bezienswaardigheden, maar voor een stedentrip naar Rome is dit boekje erg praktisch en compact!

Overige tips

Lunch en diner

Wat ik zelf zo fantastisch vond, is dat je werkelijk op elke hoek van de straat kunt eten en een espresso kunt bestellen. Ik zelf houd persoonlijk meer van een korte en stevige lunch, om vervolgens uitgebreid te dineren. Zo houd je meer tijd over om de stad te verkennen en kun je in de avond in alle rust bijkomen met een glas wijn in je hand. Lees hier de culinaire route door deze stad!

Metro, bus, tram of.. lopen!

Het mag dan wel een grote stad zijn, maar bijna alles in Rome is te bewandelen. Zo hebben wij de afstand naar Vaticaanstad de heenweg met de metro afgelegd, maar zijn we dat stuk weer richting het centrum gaan lopen. De stad op zich is al een museum, dus ik raad je aan om met mooi weer lekker boven de grond te blijven in plaats van de metro te pakken ;-). Mocht je nou niet zoveel tijd hebben, dan zou ik de tram aanraden. Je ziet op deze manier toch nog veel van de stad.

Zo, hopelijk voldoende tips om je stedentrip naar Rome te plannen! Wil je weten welke routes wij hebben gelopen in Rome?

Check dan gauw de volgende blogs: 

You may also like

2 comments

Marcella Molenaar 1 maart 2018 - 16:47

Wij verbleven destijds ook vlakbij het Termini Station, een prima uitvalsbasis. Wij waren precies 5 jaar geleden in Rome, ook een prima periode want het zonnetje kwam er soms al lekker bij!

Reply
Aimy 2 maart 2018 - 22:34

Ja heerlijk he! Prima temperatuur, zonder al die massatoerisme. Dat ga ik vaker doen!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.