Home Europa Top vijf leuke stedentrips binnen Europa voor in 2018

Top vijf leuke stedentrips binnen Europa voor in 2018

by Aimy

Reizen, een heerlijke manier van de wereld verkennen. Maar voor lange reizen is er niet altijd tijd. Althans, die tijd heb ik niet! Stedentrips zijn voor mij de ideale manier om in een korte tijd er even goed tussenuit te gaan. Een combinatie van lekker eten, cultuur snuiven en relaxen maakt voor mij een stedentrip compleet. Aangezien het jaar 2018 al bijna van start gaat, heb ik voor jullie mijn top 5 aan stedentrips om in 2018 te gaan doen.

  1. Boedapest

Boedapest heb ik bezocht in mei 2016. Deze veelzijdige stad heeft het allemaal. Een rijke geschiedenis met een centrum vol cultuur, lekkere eettentjes en… Escape Rooms! Mijn vriend en ik hebben hier drie volle dagen besteed en ik kan je vertellen, wij zijn nog lang niet uitgekeken! Deze hippe stad bestaat uit twee delen; Buda & Pest. In het Buda gedeelte kun je ‘the Royal Palace’ bezoeken en een stukje verder kom je uit in het ‘Castle District’, waar je de lekkerste taartjes van Boedapest kunt eten. Aan de kant van Pest, vind je het oude centrum, het Parlementsgebouw en de Szechenyi Badhuis die van de buitenkant eruit ziet als een enorm grote bruidstaart! En vergeet vooral niet een ‘Ruin Pub’ te bezoeken ;-).

  1. Valencia

Op nummer twee staat Valencia. Deze heerlijke stad heb ik in juni dit jaar bezocht als verassingsweekend voor mijn verjaardag.  Leuke verassing niet ;-)? Drie dagen zijn we in deze stad geweest. Een weekend dat bestond uit tapas, strand en cultuur snuiven door het centrum. Met een temperatuur van 28 graden was het prima uit te houden om deze stad te ontdekken. Bijzonder aan deze stad is dat je Valencia goed kunt ontdekken met de fiets! Op veel wegen heb je fietspaden en kun je gemakkelijk van wijk naar wijk fietsen. Via de Turia tuin (een opgedroogde rivier) en Ciudad de las Artes y las Ciencias, ‘De stad van kunst en wetenschap’, zijn we naar het strand gefietst. Lees hier de 8 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens deze stedentrip.

  1. Londen

Nog een verjaardagsweekend, of nouja, een verjaardagsdagje uit! Deze keer voor mijn vriend. Via Slangen Reizen hadden wij een dagje uit geboekt naar Londen. Ik moet eerlijk toegeven, je bent niet geheel uitgerust, omdat je in de nacht vertrekt en terugreist, maar leuk is het wel! En op deze manier bespaar je toch wat geld. Ik heb me erover verbaasd hoeveel je wel niet kunt doen op een dag. Zo zijn wij onze dag begonnen met een ontbijtje Notting Hill, naar het Centraal Station geweest, stadswandeling langs de highlights in Londen en hebben we de dag geëindigd met taart in een park. Wil je weten hoe wij een volle dag in Londen hebben besteed? Lees dan ‘Londen in een dag’.

  1. Leuven

Het leuke aan stedentrips, is dat je in een korte tijd veel kunt ontdekken. En het leukste hiervan is, is dat het niet eens ver weg hoef te zijn! Sinds twee jaar proberen mijn zusje en ik ieder jaar een korte stedentrip te plannen. Dit jaar zijn wij naar de Belgische stad Leuven geweest. Perfect voor een kort tripje ertussenuit, zonder ver te hoeven reizen. Zo waren onze dagen gevuld met speciaalbiertjes bij ‘the Capital’,  vonden we de beste eettentjes (mijn zus is immers een foodblogger) en cultuur snuiven bij de stadsbibliotheek en Groot Begijnhof. Deze studentenstad heeft het allemaal!

  1. Sevilla

Ah, Sevilla! Deze prachtige stad heb ik bezocht tijdens een rondreis door Andalusië. Wij zijn hier ongeveer vijf dagen geweest en oh my wat is deze stad mooie stad. Het eten is er geweldig, maar de prachtige bouwwerken zijn onvoorstelbaar mooi! Zo hebben wij ons vol gegeten aan tapas, hebben we twee keer de Metropol Parasol bezocht, mag je Plaza de Espãna niet overslaan en kun je Sevilla niet verlaten zonder de echte Flamenco dans te hebben gezien!

Zo, heb ik je voldoende inspiratie gegeven voor het nieuwe jaar ;-)? Welke stad moet ik volgens jou nog zeker gaan bezoeken?

You may also like

1 comment

Tours in Seville 5 juni 2018 - 17:37

Seville is one of the most beautiful places in Spain!!!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.