Home Europa Prachtig Valencia! Top 8 bezienswaardigheden voor deze Spaanse stad

Prachtig Valencia! Top 8 bezienswaardigheden voor deze Spaanse stad

by Aimy

Valencia is de 3e grootste stad van Spanje en ligt aan de oostkust van dit land. Deze culturele stad heeft zoveel te bieden en heeft me keer op keer weer verrast. Valencia kent diverse musea, een fijn strand, heerlijke wijken met gezellig smalle straatjes en tapas waar je je helemaal vol aan kunt eten.

Omdat ik mijn ogen heb uitgekeken, heb ik hieronder de top 8 bezienswaardigheden en activiteiten opgesteld die je niet mag missen tijdens een weekend Valencia!

  1. Turia tuin

De Turia is een opgedroogde rivier van negen kilometer lang die helemaal is omgetoverd tot tuin, of eigenlijk een compleet park. Dit park heeft aangename schaduwrijke fiets- en wandelpaden, een enorm speelgoedtoestel in de vorm van een reus, tennis- en voetbalvelden, kleine cafeetjes, noem maar op. Wij waren hier een aantal keer doorheen gefietst, maar hadden hier het liefst een hele dag willen besteden, zodat we er heerlijk konden rondlopen en chillen. Ondanks dat de Turia midden door de stad loopt, heb je in het park zelf helemaal geen last van de drukte.

  1. Ciudad de las Artes y las Ciencias

Dit moderne gedeelte van Valencia geeft een prachtig contract met het oude historische centrum en is toch wel één van de hoogtepunten tijdens je bezoek aan Valencia. Vanuit het Turia park fiets je recht op deze wijk af en ben je in één keer in een compleet andere wereld terecht gekomen. De letterlijke vertaling van deze wijk is ‘De stad van kunst en wetenschap’ en zodra je hier bent snap je meteen waarom het deze naam heeft gekregen. De gebouwen staan in een rij achter elkaar en zien er futuristisch uit. Wij hebben deze wijk overdag bezocht, maar het schijnt ook geweldig te zijn in de avond. Deze imposante gebouwen worden verlicht, waardoor de moderne wereld helemaal wordt opgeleefd. Water omringt deze gebouwen en mocht je het echt niet laten om hierin te gaan, heb je de mogelijkheid om een kayak te huren en dicht bij de gebouwen te varen.

L’Umbracle

Deze wijk bestaat uit zes onderdelen. Aangezien wij een beperkte tijd in Valencia doorbrachten, zijn wij langs alle gebouwen gefietst om deze van de buitenkant te zien. De 320 meter lange koepel, L’Umbracle, is een onderdeel dat hoort bij deze artistieke wijk en die we niet wilden overslaan. Wat ik zo gaaf vind aan deze architectuur is dat het enorm hoog is, zonder echte overkapping. De mooi aangelegde tuin is fijn om doorheen te wandelen en verandert in de avond in een openlucht bar.

  1. La Catedral

Ik moet eerlijk zeggen, kathedralen en kerken zijn niet helemaal mijn ding om te bezoeken. Maar ik moet toegeven dat ik deze kathedraal toch stiekem wel heel erg mooi vind! Deze kathedraal is een mix van verschillende bouwstijlen met het altaar als het prachtigste plaatje om te zien. Je kunt ervoor kiezen om een audioguide te nemen die je meer uitleg geeft over de geschiedenis en de bezienswaardigheden van deze Kathedraal.  Zeker een must-visit als je in Valencia bent!

  1. Mercado Central

De Mercado Central was denk ik toch wel één van mijn favoriete plekjes van Valencia. Ik heb er mijn ogen uitgekeken en oh wat was ik blij dat ik al had ontbeten. Anders liep ik er denk ik nog wel twee uur langer rond ;-). Mercado Central is een soort van overdekte koepel, die je van alle kanten kunt betreden. Wij waren bij de vismarkt naar binnen gelopen. Aangezien wij hier vroeg naar toe waren gegaan, was de markt erg levendig. Verkopers waren flink aan het onderhandelen met de kopers en de verse vis vloog bijna letterlijk de toonbank over.
Eenmaal verder doorgelopen, liepen we langs tentjes die de beste kwaliteit Iberico ham verkocht. Met een demonstratie, hoe ze dit nauwkeurig met de hand plakje voor plakje afsnijden, lijkt het of de kwaliteit nog beter wordt ;-).

Achter de Spaanse specialiteiten komen de kleuren je al tegemoet. Groente- en fruit kramen die veel kleuren uitstralen. Van de knalrode tomaten en aardbeien, tot de bordeaux gekleurde kersen. De feloranje sinaasappels staren je aan, zodat je spontaan dorst krijgt. En zelfs daar hebben ze wat op bedacht!  Bij iedere fruitkraam verkopen ze bekertjes fruit, in stukjes of geblend. Ideaal! En loop de hal niet uit zonder het Valenciaanse drankje Horchata geproefd te hebben.

  1. La Lonja

Deze plek is bijzonder voor de bevolking van Valencia en behoort tot de UNESCO-werelderfgoed lijst. Rond de 13e eeuw was dit gebouw belangrijk voor de zijdebeurs en vond er veel handel plaats. La Lonja bestaat uit een tuin vol met sinaasappelbomen en een grote hal met grote spiraalvormige zuilen die dit gebouw interessant maakt.

  1. Plaza de la Virgen

Dit prachtige plein ligt gelegen in het oude centrum van Valencia. In het midden van dit plein ligt de Rio Turia fontein en geeft een prachtig beeld van het plein. Om het plein heen vind je imposante gebouwen die dateren uit de Romeinse tijd. Heb je geen haast om het plein rustig te bekijken en te zien hoe iedereen al schuifelend het plein bezoekt, pak dan lekker een terrasje aan het rand van dit plein.

  1. Iglesia de Santa Catalina Bell Tower

De klokkentoren van Santa Catalina is vergeleken met de toren van de kathedraal, El Miquelete, minder populair maar zeker niet minder de moeite waard. Deze toren waren we eigenlijk bij toeval tegen gekomen en bleek nog voor een uurtje open te zijn. In een verstopt hoekje was de ingang en stond de deur open met een handgeschreven bordje ‘Bell Tower’ op. Voor drie euro per persoon konden we deze toren beklimmen en hadden we een mooi uitzicht over Valencia. Het was duidelijk dat deze toren minder bekend was, want we waren op drie andere mensen na de enige die boven stonden. Het aangename windje zorgde ervoor dat het prima uit te houden was en het uitzicht was meer dan prachtig!

  1. Stranden van Valencia

Voor de stranden van Valencia raad ik zeker de fiets aan. Bijna de gehele weg naar het strand is een fietspad aangelegd, ideaal! Het strand ligt 3 kilometer uit het centrum en bereik je binnen 20 minuten fietsen. Je fietst eerst een stuk langs de haven en via de haven kom je terecht bij het begin van het strand. De boulevard zelf is ruim en mooi opgezet, waardoor je gemakkelijk een heel stuk langs het vier kilometer lange strand kunt gaan fietsen.

Het zandstrand zelf is schoon en goed te bereiken. Het kan behoorlijk warm worden in Valencia. Maar met de aangelegde vlonders, kun je een heel eind het strand op lopen, zonder half rennend of huppelend, bang dat je je voeten verbrand, door het warme zand te lopen.
Heb je trek gekregen van het fietsen en/of het zonnebaden? Dan vind je langs de boulevard talloze eettentjes, waar je kunt genieten van het Valenciaanse weer met een bord Paella voor je neus ;-).

Ben je van plan om naar Valencia te gaan? Lees dan zeker ook dit artikel!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.