Home Europa 5 redenen waarom je het barokstadje Noto moet bezoeken

5 redenen waarom je het barokstadje Noto moet bezoeken

by Aimy

Op nog geen half uur rijden van de grote stad Siracusa vind je Noto. Noto is een klein barokstadje in het oosten van het Italiaanse eiland Sicilië. Een stadje dat is gebouwd tegen een berg. Dat zul je ook wel merken als je door het stadje loopt, want ga er maar vanuit dat je veel trappen mag lopen!

Noto is denk ik wel het mooiste stadje die ik heb gezien op dit eiland. Het staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Volledig gebouwd in barokstijl, past het hele geheel goed bij elkaar. Het is een stad die je eigenlijk in een dag wel hebt gezien, maar zeker moet zien tijdens je roadtrip door Sicilië. Waarom? Dat lees je hieronder!

  1. Kathedraal van Noto

Noto staat vol met prachtige barokstijl gebouwen, maar degene die het meest centraal is gelegen is de kathedraal van Noto. Via de lange en brede trap bereik je deze reusachtige kathedraal. Het is alleen al een plaatje vanaf de buitenkant, maar de binnenkant is overweldigend. De moeite waard om te bekijken!

  1. Lekkerste ijs van Sicilië

Verlaat Noto niet zonder het lekkerste ijs te hebben gegeten bij Café Costanzo. Dit tentje is beroemd om z’n ijs, maar verkoopt ook heerlijke broodjes. Aangezien wij nog niet hadden geluncht, hadden we eerst wat broodjes op en hadden we als toetje het overheerlijke ijs!

  1. Teatro Tina di Lorenzo

Dit kleine theater behoort tot een van de mooiste theaters van Italië. Dit kleine theater is vernoemd naar de actrice Tina di Lorenzo die vanaf 1888 jarenlang hier heeft opgetreden. Voor een paar euro kun je dit theater van binnen bekijken. Dit zou ik zeker doen als je er bent. Wij waren vrijwel de enigen in dit theater, dus we konden alles op ons gemak bekijken.

  1. Uitkijk bij St. Charles kerk

Bij vrijwel iedere kerk of kathedraal kun je voor ongeveer twee euro de toren beklimmen voor een fantastische uitkijk. Wij hadden gekozen om dit bij de St. Charles kerk te doen. Deze kleine kerk heeft een mooi terras vanwaar je een ideaal uitzicht hebt over Noto. De grote kerken en kathedralen steken mooi overal bovenuit en dat geeft het typische barokstijl stadje weer.

  1. Dwalen door de straten en een bezoek aan kerken en kathedralen

Zoals ik hierboven heb beschreven staat Noto vol met prachtige barokstijl gebouwen. Er zijn vele kerken en kathedralen die een bezoekje waard zijn.  Loop vooral af en toe een zijstraatje in en geniet van de rust die Noto kan uitstralen.

Parkeren in Noto

Het centrum van Noto is vrijwel autovrij. Heerlijk om te voet het stadje te bezoeken. Ben je van plan om met de auto naar Noto te gaan? Bekijk dan van tevoren waar je je auto wilt parkeren. Noto heeft veel smalle wegen met éénrichtingsverkeer, dus voor je het weet sta je ergens vast. Wij hebben geparkeerd bij Parcheggio, Via Camillo Benso Conte de Cavour, 158. Deze betaalde parkeerplaats (EUR 1,50 per uur) bereik je al voordat je het centrum ingaat en is ideaal om weer gemakkelijk Noto uit te rijden.

Goed om te weten

Noto kun je het beste in de ochtend of in de namiddag bezoeken. Tussen 14:00-17:00 sluiten de meeste bezienswaardigheden, winkels en restaurantjes en is er vrijwel niets te beleven in Noto.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Welke kleine en minder bekende stad is volgens jou een bezoek waard? Lees hier onze hele reisroute langs de oostkust van Sicilië.

You may also like

2 comments

Marcella Molenaar 1 maart 2018 - 16:51

Wat een schattig fotogeniek plaatsje! Ik wil dolgraag roadtrippen op Sicilië! Als we hiervoor plannen maken, kom ik zeker jouw blog uitpluizen!

Reply
Aimy 2 maart 2018 - 22:35

Dankje Marcella! Sicilië is heel erg mooi. Ik heb alleen nog maar de oostkust gehad, dus ben heel benieuwd naar de andere kant van het eiland!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.