Home Europa Een route door wereldstad Rome; Dag 3

Een route door wereldstad Rome; Dag 3

by Aimy

Rome is een stad waar je niet zo snel bent uitgekeken. Welke straat je ook in loopt, ieder plekje lijkt wel een kleine museum. Om de hoogtepunten niet te missen, hebben wij van tevoren ongeveer gepland wat we per dag wilden zien en hier een route van gemaakt. De eerste twee dagen hebben wij veel tijd besteed in Vaticaanstad en het oude centrum. In dag drie hebben we andere wijken opgezocht.

Route:  Piazza di Spagna, Trastevere en Joodse wijk

10:00 uur

Het was vandaag een zonnige dag. Ideaal om een fijn park te bezoeken en een aantal mooie uitzichten over Rome te pakken. Omdat we een volle dag hadden gepland, waren we met de metro naar Flaminio station gereden.

10:30 uur Piazza del Popolo

We zijn begonnen bij Piazza del Popolo. Dit bekende Romaanse plein betekent ‘het plein van het volk’ en is vaak het beginpunt voor toeristen om een stedentrip te doen naar Rome. Aan dit mooie plein staan diverse kerken en de straat ertussen verbindt je met Piazza di Spagna, de Spaanse trappen.

10:45 uur Uitzicht

Met inmiddels een cappuccino in onze hand, wandelden we langzaam via de Spaanse trappen naar boven. Voordat we naar Park Borghese zouden gaan, zochten we nog wat mooie uitzichten op over de stad.

11:00 uur Park Borghese

Eenmaal in Park Borghese hadden we nog een prachtig uitzicht over Piazza del Popolo en gingen we verder met onze wandeling. Park Borghese is het grootste park van Rome. Het park bestaat uit ontelbaar veel wandelpaden, museums, een grote vijver waar je bootje kunt varen en wat gezellige restaurantjes en cafés. Ondanks dat Rome een wereldstad is, merk je daar in het park vrij weinig van. Op een aantal wandelaars en sporters na, was het heerlijk rustig en hebben wij hier fijn gewandeld. Het grote museum Vila Borghese hebben we niet meer gehaald, maar mocht je nog graag dit enorme kunsthuis willen bezoeken, zou ik daar zeker een bezoekje aan brengen.

13:00 uur Sleutelgat

Aangezien we bijna alles hebben gelopen, hebben we vanaf de Spaanse trappen toch nog de metro gepakt naar het zuidwesten van Rome. Vanaf hier zijn we gelopen naar het beroemde sleutelgat. Dit sleutelgat kun je vinden op het Piazza dei Cavalieri dit Malta, in het zuiden van Rome. In eerste instantie zou je je afvragen waarom dit sleutelgat nou zo bijzonder zou zijn. Na in een korte rij te hebben gewacht, was het moment daar! Je moet je er even goed voor concentreren, maar dan heb je ook het beste uitzicht over de Sint Pieter koepel. Een mooier beeld hiervan kun je niet krijgen. En aangezien fotograferen door een sleutelgat niet al te makkelijk is, wil ik jullie vooral aanraden om hierheen te gaan en dit prachtige beeld nog een beetje geheim te houden ;-).

13:30 uur Isola Tiberina

Via de Fabricius brug (de oudste bestaande brug van Rome begonnen we onze wandeling naar de wijk Trastevere. Via deze brug kom je op het kleine eilandje Isola Tiberina terecht, die in de zomer volstaat met gezellige kraampjes en mensen die hier komen relaxen. Aan de andere kant van Isola Tiberina liepen we via de Cestio brug de wijk Trastevere in.

14:00 uur Trastevere

Deze schilderachtige wijk is populair onder de toeristen, maar ondanks het toerisme blijven de inwoners trots op deze wijk. De kronkelige straatjes met oude kerken en pleinen, laat de authenticiteit van deze wijk zien. In Trastevere vind je vele restaurantjes. Wij hebben een snelle lunch gehad bij Dar Poeta alla Scala, waar je een lekker stuk pizza kunt halen. Na een stevige wandeling door deze wijk hebben wij uitgerust met een heerlijk huisgemaakt ijsje bij Fata Morgana.

16:00 uur Ghetto wijk

Via de Gulia straat hebben we een wandeling gemaakt door de prachtige oude Joodse wijk. In deze wijk vind je prachtige gezellige straatjes en winkels en goede restaurants om een heerlijke kosjer maaltijd te eten.

16:30 uur Tijd voor een biertje

Via deze wijk kwamen we uiteindelijk terecht bij Open Baladin. Om even uit te rusten van weer een flinke wandeling, kozen we uit een van de 30 speciaal bieren van de tap en aten we er heerlijke zelfgemaakte chips erbij.

18:00 uur wandeling richting het oude centrum

Via de Joodse wijk liepen we terug naar het oude centrum. Onderweg kwamen we nog langs prachtige ruïnes en zijn we weer neergeploft bij het plein tegenover het Pantheon. Ik kan inmiddels wel zeggen dat we dit het leukste plein van Rome vinden ;-).

20:00 uur Dineren bij Vos

Onze laatste avond in Rome zijn we geëindigd bij restaurant Vos. Deze bistro heeft een open pasta keuken en een goede wijnkaart. De gerechten zijn eenvoudig maar heerlijk en ik zou zeker ruimte overhouden voor dessert ;-).

Dit was dag 3 van onze stedentrip door Rome. Ben jij wel eens in Rome geweest? Lees hier dag 1 en hier dag 2 van onze route door Rome.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.