Home Nederland Carnavalswandeling Den Bosch

Carnavalswandeling Den Bosch

by Aimy
Carnavalsmuseum - Waar is Aimy

Nog een paar weken wachten.. En dan is het weer zover: Het leukste feest van het jaar! Althans, vind ik :). Carnaval begint weer en langzaamaan wordt Den Bosch al omgetoverd tot Oeteldonk.

In januari 2019 liep ik samen met mijn ouders en zus mee met de carnavalswandeling van Den Bosch. De ideale manier om meer te weten te komen over het typische Bossche carnaval. Want waarom die kiel en verkleden we ons niet gewoon zoals andere dorpen en steden? En wie is Knillis eigenlijk? Een wandeling voor iedereen die wat meer over Oeteldonk te weten willen komen. Ook voor de Bosschenaren zelf is dit een dikke aanrader!

Al een aardige tijd organiseert Bezoek Den Bosch (VVV) jaarlijks een carnavalswandeling. In ongeveer 2,5 uur tijd word je ondergedompeld in het Oeteldonkse carnaval en is de kans groot dat je al helemaal niet meer kan wachten tot carnaval begint. Zelfs mijn moeder ging mee de kroeg in ;-). Hoewel het uiteindelijk bij die ene keer is gebleven, haha!

Carnavalswandeling - Kuukskes
Foto: kuukskes.nl

Om jullie een idee te geven hoe deze wandeling er nou uitziet, heb ik hieronder een kleine foto impressie van deze wandeling gemaakt. Een uitgebreide blog heb ik er niet van gemaakt, dan zou ik teveel verklappen. Het leukste is om dit zelf te gaan ervaren ;-).

Lekker Lôpe

Tijdens de wandeling drink je onder andere een biertje bij ‘t Pumpke, het café waar de Kikvorschen zijn opgericht, breng je een bezoek aan het Oeteldonks Gemintemuzejum (het carnavalsmuseum), loop je langs de kleren van de Peer en ga je naar het ‘Amadeirohuis’, de plek waar Oeteldonk in 1882 is opgericht. Eindigen met een Brandewijntje met suiker bij de Lalala mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Ben je nou nieuwsgierig geworden naar deze wandeling en wil je meer over het Bossche carnaval te weten komen? 8, 9, 15 en 16 februari 2020, wordt deze wandeling nog gegeven. Voor 14,11 euro ga je mee met de wandeling, krijg je een consumptie, heb je toegang tot het carnavalsmuseum en krijg je nog een klein bedankje (voor op je boerenkiel bijvoorbeeld!). Check de website voor meer informatie of voor het reserveren van een plek. Wil je wat meer over de wandeling te weten willen komen? Mijn lieve zus heeft op de Bossche Buik een wat uitgebreidere blog over geschreven.

https://www.bezoekdenbosch.nl/nl/wat-te-doen/uitagenda-overzicht/185979772/carnavalswandeling-3

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.