Home Noord-Amerika Een eerste indruk van de stad Portland, Oregon

Een eerste indruk van de stad Portland, Oregon

by Aimy

Een stad die me al vaag bekend was, maar voor mij een must-see werd na het bekende tv programma ‘Wie is de Mol’. Voor degene die dit seizoen hebben gezien, herinneren jullie je die brug in Portland nog? Die heb ik bijvoorbeeld dus gezien. Van een afstand ;-).

Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier een volgende keer heel graag langer wil verblijven. Ik ben hier maar twee middagen geweest, dus heb ik vast een beetje van Portland kunnen ‘proeven’. Waarom je naar Portland moet? Dat ga ik je hieronder uitleggen!

Koffie

Als lichtelijke koffieverslaafde zat ik hier in Portland goed. Op bijna iedere hoek zitten koffiezaakjes verstopt met de heerlijkste koffies. Ik heb een bezoek gebracht bij ‘Barista’. Barista heeft vier locaties in de stad en is één van de beste koffiezaken van Portland. De koffie wordt zorgvuldig uitgezocht en gebrand. Ik heb mogen geniet van hun specialty ‘Cold Brew’.

IMG_0243
IMG_0296

Keep Portland Weird

DE slogan van deze stad. Portland is de grootste stad van Oregon, maar heeft in Europa eigenlijk nog maar weinig bekendheid. Maar waarom is Portland ‘weird’ ? Het is lastig uit te leggen, maar komt door de diversiteit van de stad. Door de hele stad vind je foodtrucks, is het ‘normaal’ om naar een stripclub te gaan, kun je in het centrum de ‘Japanse tuinen’ bezoeken, drink je door de hele stad speciaal biertjes en rook je marihuana. Wist je dat Portland ook een fietsvriendelijke stad is? Een ideale stad voor de echte Nederlanders. Ze hebben hier zelfs ‘Dutch’ stores, waar je kaas en stroopwafels kunt kopen ;-). Mijn familie gaat eens in de zoveel tijd naar deze winkel, ha!

Boeken kopen bij Powell’s City Books

Wie verslaafd is aan lezen, komt hier nooit meer uit. Wie het gewoon leuk vindt om een boek te lezen, moet hier minstens een uur voor uit trekken. De bekende ‘Powell’s City Books’ in Portland is een must bezienswaardigheid van deze stad en heeft een doolhof (ja ik ben Ruud een aantal keer kwijtgeraakt!) aan ruimtes vol met boeken, geschikt op leeftijd en genre en talen. Met een eigen café, een aparte ruimte met tweedehandsboeken, 500 auteurs events per jaar inclusief workshops en demonstraties is dit de grootste en meest unieke boekenwinkel van Oregon en één van de grootste van de USA.

IMG_0323
IMG_0329
IMG_0326

In de rij staan voor een donut bij ‘Voodoo Doughnut’

Eén van de dingen die je in Portland niet mag overslaan is een bezoekje aan Voodoo Doughnut. Deze bekende zaak in Portland is de moeite waard om voor in de rij te gaan staan. Ook al hoefde ik maar tien minuten te wachten, staan de rekken buiten al klaar om alle bezoekers te ontvangen. Als jij denkt alle donuts te hebben geproefd, dan moet je hierheen gaan. Donuts met bacon, donuts met froot loops, red velvet donuts, ‘cock ’n balls’ (Whut! Je mag zelf bedenken hoe die eruit zal zien!) en noem het maar op. De zaak zelf is ook al fantastisch om te bekijken. Zeker even langs gaan dus!

IMG_0245
IMG_0308
IMG_0255
IMG_0304

Eten in Portland

Honger zal je niet hebben als je in Portland bent. Deze stad wordt steeds bekender door de hippe eettentjes, jonge topchefs die daar hun toko openen en lokale producten die er worden verkocht. Door de hele stad verspreid vind je op iedere hoek van de straat wel een foodtruck waar je terecht komt voor de heerlijkste sandwiches en andere (lokale) gerechten.

Benson Hotel

Aangezien wij in Portland waren om mijn achternicht op te zoeken en zij heel graag gaat lunchen bij ‘The Benson Hotel’, waren wij maar al te nieuwsgierig om hier ook heen te gaan. Dit enorm grote en chique hotel heeft een prachtige lobby en vriendelijk personeel. Het eten is er heerlijk en de sfeer is ontspannen. Zo hebben ze er heerlijk beefsalade en een krokante kip sandwich met het heerlijkste brioche brood (met gegratineerde kaas erop) dat ik ooit op heb! Of ik hier zelf ooit nog eens naar toe zal gaan? Waarschijnlijk niet, omdat de stad ontzettend veel heerlijke eettentjes heeft. Maar mocht je hier verblijven, dan is een lunch zeker de moeite waard!

IMG_0322
IMG_0273
IMG_0316

Kortom, de onofficiële slogan van Portland; Keep Portland Weird. Lekker anders, lekker uniek. En aangezien ik hier nog maar een heel klein stukje van heb kunnen proeven, wil ik hier de volgende keer nog zo veel meer ontdekken!

Ik ben benieuwd! Ben jij wel eens naar Portland geweest? Of ga je er naartoe? Ik lees graag jouw verhalen!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.