Home Noord-Amerika National Park vs. State Park, Verenigde Staten

National Park vs. State Park, Verenigde Staten

by Aimy

Als je door de Verenigde Staten gaat reizen, dan ontkom je er niet aan. Je gaat een National Park of een State Park bezoeken. Amerika zit er vol mee. Maar wat is nou het verschil? En wat zijn de kosten? Ik heb het voor je uitgezocht en hieronder voor je uitgelegd.

National Park

De Verenigde Staten kent ongeveer 60 Nationale Parken. Het ontstaan van Nationale Parken is begonnen in de 19e eeuw. Er kwam een gedachte om deze het natuurschoon van de gebieden te beschermen. Deze parken worden beheerd en er werken rangers om je te helpen en de parken in de gaten te houden. Crater Lake en Mount Rainier zijn voorbeelden van deze Nationale Parken. In de National Parken zijn vaak grote hoeveelheden land dat niet toegankelijk is voor toeristen, vanwege het wildleven.

Mount Rainier National Park

Kosten van een National Park

Om de Nationale Parken binnen te komen moet je meestal entree betalen. Buiten het hoogseizoen is dit niet altijd nodig en niet bij alle Nationale Parken hoef je entree te betalen om naar binnen te gaan. Over het algemeen zijn de kosten voor een National Park rond de 25 dollar. Dit zijn de kosten voor een auto met inzittenden en is vaak meerdere dagen geldig. Mocht je meer Nationale Parken willen bezoeken, dan is het verstandiger om een ‘America the Beautiful Pass’ aan te schaffen. Deze is rond de 80 dollar en is een jaar geldig. In de Nationale Parken zijn meestal maar een aantal voorzieningen. Hierbij kun je denken aan een bezoekerscentrum en toiletten.

State Park

Elke staat heeft ook zijn eigen gebieden die ze beschermd willen houden. State Parken zijn over het algemeen wat kleiner dan National Parken. In totaal kent de Verenigde Staten meer dan 10.000 State Parken. In deze State Parken zijn er vaak net wat meer voorzieningen en zijn ze gemakkelijker te bereiken. Omdat de State Parken net wat minder bekend zijn, is het er vaak rustiger en fijner voor bezoekers. Bezoek voor een Ranger Station om informatie te krijgen over het Park.

Silver Falls State Park

Kosten van een State Park

De State Parken zijn goedkoper van National Parken. Veel State Parken zijn gratis, andere hebben een entree tussen de vijf en tien dollar. Dit zijn de kosten voor een auto met inzittenden en is vaak meerdere dagen geldig. Mocht je nog andere State Parken willen bezoeken dan kun je voor een ‘State Park Pass’ gaan. Voor elke staat is er zo’n pass. Deze is rond de 30 dollar en is voor een jaar geldig.

Mocht je binnenkort naar de Verenigde Staten gaan en wil je een aantal State Parken gaan bezoeken, neem dan een kijkje op deze website. Per staat worden de Parken uitgelegd om je extra goed voor te bereiden.

En… ga jij binnenkort naar de Verenigde Staten? Ik ben benieuwd welke Nationale en State Parken jij gaat bezoeken!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.