Home Noord-Amerika Een lentebezoek aan Mount Rainier

Een lentebezoek aan Mount Rainier

by Aimy

Op nog geen twee uur rijden van de stad Seattle ligt de hoogste vulkaan van de staat Washington; Mount Rainier. Een vulkaan met een prachtige omgeving waar je het gehele jaar terecht kunt. De top van Mount Rainier is bedekt met eeuwige sneeuw en wordt omgeven door prachtige bergweiden die alleen in de zomer vol staan met kleurrijke bloemen in plaats van sneeuw. Verder naar beneden heb je diverse prachtige bossen waar je mooie wandelingen kunt maken. Naast wandelingen maken kun je een klimtocht naar de top maken en is er een groot deel van het jaar diverse wintersport.

Hoewel wij in de maand mei Mount Rainier hebben bezocht, lag het grootste deel nog onder de sneeuw. Maar zelfs dan is deze plek een plaatje en hebben wij diverse activiteiten gedaan voor een prachtig weekend. Deze activiteiten deel ik graag met jullie. Komen ze!

Overnachten in een Airbnb

Als het even kan zoek ik het liefst die bijzondere accommodaties op. Zo’n eentje had ik gevonden in Ashford, op nog geen twintig minuten rijden vanaf de Nisqually Entrance. Via Airbnb had ik een schattig huisje gevonden dat ook wel de ‘Tiny Cabin’ wordt genoemd. Een bungalow met een complete keuken, woongedeelte, veranda en een eigen plek waar je een kampvuur kunt maken. Na goed mailcontact met de eigenaren hebben wij ons hier heel goed vermaakt. Wel een kleine tip voor als je hier wilt verblijven. Boodschappen doen in Ashford is haast onmogelijk. Althans, wel voor een goede gezonde maaltijd ;-). Wij zijn er redelijk creatief vanaf gekomen, maar mocht je lekker zelf willen koken (en ja dat wil je als je bij de Tiny Cabin overnacht!), dan zou ik er voor kiezen om in een groter dorp wat boodschappen te halen.

Nisqually Entrance

Aangezien de meeste poorten van Mount Rainier maar voor een paar maanden zijn geopend, hadden wij voor de zekerheid gekozen voor de Nisqually Entrance. Deze ingang is de enige ingang die het gehele jaar is geopend. En maar goed ook, want eenmaal bij Mount Rainier, bleek deze ook op dat moment de enige ingang te zijn die open was. Via het kleine plaatsje Ashford betreed je de Nisqually Entrance en ga je het National Park binnen. De eerst plaats waar je langs zult rijden is Longmire. Vanaf deze plek beginnen er diverse wandelingen en kun je doorrijden richting Mount Rainier.

Longmire

Op ongeveer 800 meter hoogte ligt het plaatsje Longmire en heefthet oudste bezoekerscentrum van Mount Rainier. Longmire ligt maar 16 mijl van het plaatsje Ashford, maar is pas ontdekt in 1883 door James Longmire. Inmiddels is deze plek uitgegroeid tot een punt waar diverse wandelroutes starten, je informatie over het park kunt krijgen en je ook kunt overnachten. Voordat je Longmire bereikt, rij je eerst langs de Kautz Creek, waar je gauw een tussenstop kunt maken om een eerste echte glimp op te vangen van Mount Rainier.

Trail of Shadows

Aangezien we aan het einde van de middag pas in Ashford waren hadden we nog tijd over voor een korte wandeling. We hadden gekozen voor de Trail of Shadows. Een korte route van maar 1,5 kilometer, maar prima om een kort rondje te lopen na een dag onderweg geweest te zijn.

Rampart Ridge Trail

Een andere route die wij de volgende dag hebben gewandeld is de Rampart Ridge Trail. Een route van ongeveer 7 kilometer die je in een loop weer terug naar Longmire brengt. Met deze route loop je een deel van de Wondertrail (een route 150 kilometer die helemaal om Mount Rainier heen gaat). Deze prachtige route waar je af en toe wel wat steil omhoog of omlaag moet lopen, heeft prachtige uitzichtpunten en een makkelijk bewandelbare route door het bos. Althans,vooral wanneer er geen sneeuw ligt. Na ongeveer twee kilometer lag de route toch nog onder de sneeuw. Iets wat we van tevoren niet helemaal hadden verwacht. Ietwat uitdagender, maar des te leuker hadden we deze route in de sneeuw afgelegd!

De route van Longmire naar Paradise

Voor deze autoroute waren we precies op tijd in het seizoen. Met nog veel sneeuw aan de zijkant van de weg, was deze route geopend en konden wij prima onze route vervolgen naar Paradise. Paradise is een populaire plek vanwaar je diverse routes kunt rijden richting Mount Rainier. Helaas voor ons was dit het verste punt waar we konden rijden. Verderop lag nog te veel sneeuw en de wegen waren gesloten. Voor de echte sportievelingen was er een mogelijkheid om met een groep naar de top te klimmen. Het duurt een paar dagen en je klimt continu in de sneeuw. Ik doe het ze niet na, maar oh my wat moet dat gaaf zijn!

Tijdens deze route zijn er prachtige punten waar je met de auto kunt stoppen voor een mooi uitzicht. Zo was onze eerste stop bij de Christine Falls. En verderop hadden we een prachtig uitzicht bij Ricksecker Point Loop Drive. Deze kleine loop zelf was afgesloten voor auto’s, maar al wandelend heb je een prachtig uitzicht over Mount Rainier. Een eind verderop is er nog een prachtig uitzicht over de Narada Falls. Ook daar moesten we een kleine klim door de sneeuw maken ;-).

Paradise

Van tevoren had ik prachtige foto’s gezien van het plaatsje Paradise die vol in bloei staat met bloemen en planten. Toen wij hier eenmaal waren zagen wij sneeuw. Veel sneeuw! Stiekem vond ik dit wel leuk, want ik ben nog nooit op wintersport geweest. Dit was voor mij dus de eerste ervaring met zoveel sneeuw. Een sneeuwballengevecht zat er dus dik in ;-). Na een flink stuk naar boven te hebben geklommen in de sneeuw, een flink aantal keren tot onze knieën in de sneeuw te hebben gezeten en waar Ruud een paar tinten roder is geworden, was het weer mooi tijd om terug te rijden naar Ashford.

Kortom, we hebben een fantastische tijd gehad bij Mount Rainier. Ik wil hier zeker terug naar toe. Maar dan een paar maanden later om net wat verder richting Mount Rainier te rijden en bloemen te zien in plaats van sneeuw ;-). Ben jij er wel eens geweest? Lees hier mijn voorbereidingen op onze reis!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.