Home Noord-Amerika Dagtrip naar Crater Lake National Park, Oregon

Dagtrip naar Crater Lake National Park, Oregon

by Aimy

Crater Lake. De foto in de Lonely Planet viel me vanaf dag één al op. Helderblauw water omgeven door een muur van rotsen. Toen mijn achternichtje mij ook nog eens foto’s had laten zien, was ik helemaal om. Dit moest en zal ik zien!

Crater Lake

De naam zegt het eigenlijk al. Een enorm groot meer dat ongeveer 7700 jaar geleden ontstaan is door een vulkaanuitbarsting. Door de lange afkoeling van het weer, hebben de lavastromen de bodem bedekt en is er jaren lang regenen sneeuw ingevallen. Uiteindelijk is een 8 kilometer diep meer ontstaan. Door de hoge rotswanden die het meer omringen, kan er geen ander water bij komen en is Crater Lake één van de helderst blauwe meren van de wereld.

De beste tijd om Crater Lake te bezoeken zijn de maanden juli, augustus en september. Wij waren hier halverwege mei. Een tijd waar waar Crater Lake bedekt is met sneeuw. Dus ik was maar al te blij dat we sneeuwschoenen mochten lenen. Hierdoor konden we bijna als enigen een groter deel van Crater Lake bezoeken.

De weg naar Crater Lake

Ongeveer 2 uur rijden naar het zuiden vanaf het plaatsje Bend, bereik je Crater Lake. Een rit wat voor ons Nederlandse vrij lang is, maar in Amerika erg meevalt. Inmiddels raakten wij er aardig aan gewend ;-). Een rustige route die steeds mooier wordt naarmate je het National Park nadert. De enige ingang die wij konden bereiken was de zuidkant, omdat die sneeuwvrij was. Entree was voor ons gratis, omdat we buiten het seizoen waren. Fijn! Na een korte stop bij het Steel bezoekerscentrum (waar we informatie kregen over de wegen die toegankelijk waren), hadden we onze auto geparkeerd bij het Rim Village bezoekerscentrum. Bij dit bezoekerscentrum zijn toiletten, een café om te lunchen en een winkel. Na een korte lunch gingen we een eerste blik werpen over Crater Lake. Wat een uitzicht!

Discovery Point

Ongeveer 1,5 kilometer van Rim Village ligt het ‘Discovery Point’. Voor ons het eindstation waar we met de auto konden komen. Tijd voor een wandeling! Nadat we de sneeuwschoenen hadden aangetrokken, hadden we een korte pittige klim omhoog. Eenmaal boven konden we in alle rust onze sneeuwtocht beginnen. Oh my wat was ik blij met die sneeuwschoenen. Aangezien we vrijwel de enige waren met deze sneeuwschoenen zagen we bijna geen andere mensen. Die rust en dan het geweldige uitzicht, maakte deze dag toch wel helemaal het einde.

Alles wat ik erover had gelezen klopte. We hadden prachtig weer, waardoor het water helder donkerblauw was. En zelfs de weerspiegeling van de enkele wolken in de lucht konden we erin zien. Zo onwerkelijk mooi dat het is. Iets wat je met je eigen ogen gezien moet hebben. En aangezien ik heel graag de route om heel Crater Lake wil maken, is de kans groot dat ik hier nog eens terug ga komen ;-).

Overnachten

Ik kan hier helaas weinig over zeggen. Wij verbleven in Bend, bij mijn familie. Een omdat dit prima als dagtrip kan, was dit voor ons de beste optie. Mocht je hier in de zomer komen, dan is er ‘camping ground’ waar je kunt verblijven. Heerlijk genieten van die frisse buitenlucht, zonder dat je die twee uur terug op dezelfde dag nog in de auto moet zitten.

Wat  is voor jullie een ‘adembenemende plek’?

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.