Home Europa Op koffietour met Koffiecaartje

Op koffietour met Koffiecaartje

by Aimy

Ongeveer een maand geleden werd ik door Imke van Koffiecaartje uitgenodigd om samen met haar en een aantal andere bloggers een koffietour te doen in Den Bosch. Een tour langs leuke koffiezaakjes in mijn favoriete stad. Als echte Bosschenaar met een grote liefde voor koffie zei ik daar natuurlijk geen nee tegen!

Koffiecaartje

Ik hoor je al denken. Koffiecaartje, moet dat niet met een K? Simpel antwoord. Nee! De naam Koffiecaartje leidt af van het bedrijf Horecaartje. Maar wat houdt het Koffiecaartje nou precies in? Imke, de oprichtster van het Horecaartje vond dat het tijd werd om een aantal toffe koffiezaakjes in zowel Eindhoven als Den Bosch op de kaart te zetten. Zaken die je niet zo gauw bezoekt als je niet bekend bent in de stad. Ideaal om de stad zo te leren kennen. De koffiehuizen heeft Imke zorgvuldig uitgezocht. Deze zaken zijn uniek met ieder een eigen uitstraling en visie. Kortom, tijd om deze ‘verborgen parels’, zoals Imke dit zelf zegt, eens wat bekender te maken!

Tijdens de koffietour in Den Bosch hebben wij deze tentjes bezocht en heb ik er hieronder over geschreven. Maar pas op! Grote kans dat je daarna opeens heel graag de stad Den Bosch in wilt gaan ;-).

VVV Den Bosch

We hadden ons verzameld bij het VVV kantoor in het centrum van Den Bosch. Een historische plek op zich, wat de start van de koffietour extra bijzonder maakte. Samen met een gids van het VVV kregen we tijdens het eerste deel van de tour een rondleiding door de stad en leerde zelfs ik, als heuse Bosschenaar, nog wat nieuwe geschiedenis over de stad.

Koffietour

Maestro’s Recordcafé

De eerste zaak die we hadden bezocht was het Maestro’s Record café. Een leuke zaak in de Hinthammerstraat net om de hoek van alle drukte van winkels, recht tegenover de Sint-Janskathedraal. De naam van de zaak zegt het eigenlijk al. Maestro! Ben je gek op muziek, dan is dit de plek die je moet bezoeken. Bij binnenkomst word je overladen met ontelbaar veel platen. Van oude klassiekers tot nieuwere muziek. Allemaal op plaat. Mocht je willen bijkomen van de zoektocht tussen deze platen kun je ontspannen in het Maestro’s Café, achter in de winkel. Deze fijne en ‘huiselijke’ zithoek met een opvallende groene stijlvolle bar is fijn om even een goede bak koffie te drinken, om vervolgens weer verder tussen de platen te zoeken.

DSC_0401
DSC_0404
DSC_0406

Oerwoud

Welkom in dé Stadstuinwinkel & Health Café van Den Bosch. Deze bijzondere zaak onderscheidt zich van andere zaken doordat het een perfecte combinatie weet te maken van een jungle vol met planten, een health café waar ze de heerlijkste koffie maken, de lekkerste vegan lunch en gebakjes hebben en leuke workshops en yoga geven. Tijdens de koffietour kregen wij een heerlijke ijskoffie met zelfgemaakte ‘blissballs’ en kregen wij een kijkje in de tuin waar ze hun eigen kruiden en planten laten groeien.

DSC_0419
DSC_0425
DSC_0444
DSC_0440

Drab 

Wil je meer over koffie leren of verschillende koffies naast elkaar proeven? Dan ben je hier bij Drab aan het juiste adres. Drab is een unieke koffiezaak in Den Bosch waar je goed terecht kan voor een koffieproeverij, lunch en is het tevens een fijne werkplek. We werden hartelijk ontvangen door Merijn, de eigenaar van Drab, en samen met zijn collega schetsten zij een duidelijk beeld van Drab over….. Koffietonics, tot espresso’s en flat white met prachtige latte art. Zelfs van hun losse thee ben ik groot fan ;-).

DSC_0458
DSC_0461
DSC_0464

DaSilva Beans and Leafs

Een zaak waar ik regelmatig ben langsgelopen, maar met deze tour pas voor het eerst van binnen heb bekeken. Een prachtige zaak in een oud fabriekspand, dat een mooie industriële uitstraling geeft. Naast het drinken van een heerlijke espresso (met huisgemaakt bitterballen!), kregen we ook een kijkje in hun splinternieuwe branderij waar ze hun eigen koffiebonen branden. Een knaloranje koffiebranderij dat een te gek gezicht geeft. De locatie van DaSilva ligt net wat buiten het centrum, maar in het hart van ‘urban’ Den Bosch, heerlijk aan het water en nog geen tien minuten lopen vanaf het Centraal Station. Ideaal om lekker een kop koffie te drinken, of gewoon gezellig te lunchen.

DSC_0481
DSC_0490
DSC_0484

Coffeelab

Ha! We waren geëindigd bij één van mijn favorieten. Coffeelab, een grote ruimte vol met planten, leuke muziek en gezellig personeel. Recht tegenover het station. Dus mocht je een trein gemist hebben, pak dan even een koffie of snelle lunch bij dit gezellige tentje. Bij Coffeelab zijn ze continu op zoek naar nieuwe drankjes en lieten ze die graag aan ons proeven. Zo hadden we een iced matcha thee op en een espresso tonic. In combinatie met een hartig plankje met koffiedip. Heerlijk! Coffeelab is ook erg prettig voor de thuiswerkers doordat in het café verschillende zitplekken toegewezen zijn voor gasten die graag met hun laptop willen zitten.

DSC_0513
DSC_0507
DSC_0503

Kortom, wat een fijne dag was dit! Lichtelijk hyper van de cafeïne, sloot ik deze mooie dag af.

Ik wil Imke van Horecaartje bedanken voor deze koffietour vol ontdekkingen en haar enthousiasme om zoveel mogelijk mensen te inspireren om op een creatieve manier de stad te ontdekken. Ook wil ik alle deelnemende koffiezaken bedanken voor hun hartelijke ontvangst.

Wil je zelf deze tour met koffie gaan doen? Bij de bovenstaande koffiezaken én bij het VVV in Den Bosch kun je het Koffiecaartje kopen voor 18,50 euro. Hiermee kun je bij al deze koffiezaken twee koffies (of iets dergelijks, dat verschilt per koffiezaak) drinken. Ideaal om de stad te verkennen. Wil je meer informatie over het Koffiecaartje? Of wil je het Koffiecaartje van Eindhoven ook bekijken? Kijk dan op de website van Horecaartje.

You may also like

1 comment

Sebas 28 juni 2018 - 07:49

Ik ben dol op reizen
Elk land waar ik ben zoek ik de lekkerste koffie op om die te proeven en te vergelijken.
Weet inmiddels dat koffie over de hele wereld verschillend van smaak is en kleur en geur.
Door de verschillende bonen in verschillende klimaten is koffie altijd anders en divers.
Heerlijk!!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.