Amsterdam in 24 uur – Staycation bij Hotel Asterisk

Hotel Asterisk - Waar is Aimy

Amsterdam. Hoewel ik al regelmatig in onze prachtige hoofdstad ben geweest, blijft deze stad voor mij toch een beetje als ‘buitenland’ voelen. Althans, ik voel me er altijd op en top toerist! En op de één of andere manier regent het er altijd als ik er ben – en ja – zo ook de afgelopen keer. Ach, Nederlandser kunnen we het niet hebben toch ;-). Samen met mijn zus Kelsey mocht ik overnachten bij Hotel Asterisk en hebben wij Amsterdam verkend. Kortom, tijd voor een blog ’Amsterdam in 24 uur’.

20:00 uur: ‘Je bent gearriveerd’ bij Hotel Asterisk

In de avond kwamen wij aan bij Hotel Asterisk, gelegen in een rustige straat. Hotel Asterisk ligt in de hippe wijk de Pijp en wordt gerund door een super leuke familie, waar moeder, dochter en zoon iedere dag keihard werken om het de gasten naar hun zin te maken. En dat is in ieder detail te zien: Van passende IXXI’s aan de muren, vloerkleden met toffe printen (waar ik jaloers op ben!), glaasje prosecco bij binnenkomst, tot aan heerlijke luxe bedden waar je oh zo fijn in kunt slapen. Wij sliepen in het beste comfort twin, een prachtige kamer in het bijgebouw, schuin tegenover het hoofdgebouw. Onze kamer had een balkon, dat uitkijkt op een rustige binnentuin, een apart toilet, een  luxe badkamer en veel ruimte. Ook hier hing een prachtige IXXI en hebben ze met zorg de kamer ingericht. Kortom, een dikke aanrader voor een stedentrip naar Amsterdam!

Adres: Den Texstraat 16

Hotel Asterisk is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Pak vanaf Amsterdam zuid metro 52 naar de Vijzelgracht. Vanaf daar is het nog maar drie minuten lopen. Ideaal toch!

21:00 uur: ‘Borrelen’ bij Happy Happy Joy Joy

Gezien ik met een heuse foody op pad ben gegaan, gingen we in de avond borrelen bij Happy Happy Joy Joy. Wat met de intentie begon om te borrelen, eindigde uiteindelijk in een 2e avondmaal. Want oh my, wat was dit lekker! Als ik ergens gek op ben is het wel Asian Street food. En nou, dit was me er eentje hoor!

09:00 uur: Ontbijt bij Bakers & Roasters

Het ontbijt bij Hotel Asterisk zag er heerlijk uit! Toch kozen wij ervoor om zoveel mogelijke culinaire uitjes te maken en hebben wij ontbeten bij Bakers en Roasters.  Voor een stevig ontbijt of brunch is dit dé plek om naar toe te gaan! En zoals altijd waren ook deze ochtend mijn ogen duidelijker groter dan mijn maag. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Van pancakes met ei en bacon, tot gebakken champignons, ei en avocado. Een leuk tentje waar je net even wat anders kan ontbijten dan normaal.

10:00 uur: Uitchecken

Na het ontbijt nog gauw even terug om onze spullen op te halen, een laatste blik te werpen in de fijne hotelkamer (die IXXI aan de muur wilde ik bijna meenemen) en met een lief bedankje in onze handen verlieten we Hotel Asterisk en gingen we de stad in.

11:00 uur: Rondstruinen door regenachtig Amsterdam

Hollandser kon het bijna niet, want met een regenachtige dag als deze was het niet echt meer een pretje om lekker buiten rond te lopen. Toch wisten we een route te vinden die begon bij het kleinste huisje van Amsterdam en liepen we vanuit daar naar de negen straatjes, een plek wat toch wel één van mijn favorieten blijft. Straatjes vol met leuke boetiekjes, tweede handswinkeltjes en leuke eettentjes. En laten we daar nou net gebruik van hebben gemaakt voor de lunch ;-).

12:30 uur: Sous bar en bistro

Een klein beetje verdekt opgesteld in de negenstraatjes, zit Sous Bar. Een leuke lunchplek met een Italiaanse sfeer, waar je heerlijke pizza’s en salades kunt eten. En waar wij uiteindelijk even konden opdrogen van al die regen.

14:30 uur: Seafood bar

Van pizza naar inktvisringen! Na een rondje grachten en kaasmuseum, hopten we gauw door naar de Seafood bar om te borrelen en weer even op te drogen. Voor degenen die – net als ik – niet van gefrituurde inktvisringen houdt… ga dan zeker even hier heen! Want hier smaken ze werkelijk waar verrukkelijk! De volgende keer kom ik hier graag nog eens terug om te dineren, want die kaart zag er enorm verleidelijk uit!

16:30 uur: Youseum

Amsterdam hebben we afgesloten bij Youseum, een museum die zich richt op.. jezelf! Waar we in het begin vrij (lees: erg) ongemakkelijk naar binnenliepen, waren we vrijwel de enige en hebben we vooral heel veel lol gehad in het maken van foto’s. En zeg nou zelf.. zijn ze niet goed gelukt ;-).

18:00 uur: See you soon Amsterdam

Het liefst bleven we nog wat langer om het met avondeten af te sluiten, maar van lichte regen naar flinke regenbuien en windhozen, besloten we weer terug te gaan naar onze thuis, Den Bosch. Ondanks de regen was hebben we het super leuk gehad en hopen we Amsterdam de volgende keer met een zonnetje te kunnen bezoeken!

24 uur in Amsterdam is tot stand gekomen door een samenwerking met Hotel Asterisk. Ik heb enorm genoten van dit verblijf en dankzij de gastvrijheid van Lisa en haar familie heb ik samen met mijn zus Kuukskes een fijne tijd gehad in Amsterdam.

Related posts

Een weekend naar de Veluwe(zoom)

4x Overnachten in Den Bosch

Staycation Maastricht: Op vakantie in zuid Limburg