Home Persoonlijk Bucketlist; Top 10 bestemmingen die ik wil bezoeken

Bucketlist; Top 10 bestemmingen die ik wil bezoeken

by Aimy

Laat ik mijn blog eens beginnen met een bucketlist.
Okay, niet mijn hele bucketlist, want die is oneindig :). Maar ik heb een top tien gemaakt van landen die ik zo super graag in mijn leven wil gaan beleven.

Hieronder mijn top 10 aan bestemmingen. Nog tips voor deze landen?

 1. Japan

  Op stipt! Japan! Nu kan ik verklappen dat ik samen met Ruud een aantal weken terug de vlucht heb geboekt! Yayy!!! In mei is het zover. Eindelijk mogen wij dit prachtige land en geweldige cultuur gaan opzoeken. Veel te kort, al zeg ik het zelf, want mijn planning was al langer dan de reis. Oeps!
  Bewerkt op 05-01-2018. Inmiddels ben ik er geweest en kun je mijn reisroute hier lezen!

 2. Peru

  Dit is een land die ik heel graag wil gaan bezoeken. Uiteraard het hoogtepunt van Peru is de Macchi Pichu. Ondanks dat het er (bijna) altijd druk is met toeristen, schijnt dit nog steeds ademloos prachtig te zijn. Het is niet voor niks 1 van de 7 wereldwonderen.

 3. Jordanië

  Okay, de vlucht voor dit prachtige land was al bijna geboekt, totdat we hadden besloten om toch naar Japan te gaan. Jordanië staat hoog op mijn bucketlist, door de prachtige cultuur en Petra; 1 van de 7 wereldwonderen. Jep, je begint het te merken he, die zeven wereldwonderen wil ik gezien hebben in mijn leven! Een duikje (nouja, eerder drijvend!) in de dode zee lijkt me ook een heerlijke ervaring.

 4. Ijsland

  Ijsland is een land die ik heel graag in de winter wil gaan bezoeken. Het indrukwekkende landschap lijkt me geweldig om doorheen te lopen met als afsluiter een te duik nemen in de Blue Lagoon.

 5. Roadtrip USA

  De USA is enorm groot, maar o wat lijkt het me gaaf om dit land rond te reizen met een camper. Voornamelijk het westelijke gedeelte. Het liefst beginnend in Seattle, om vanuit daar mijn familie in Portland op te zoeken, helemaal via de kust naar het zuiden. Een helikoptervlucht over de Grand Canyon zou helemaal het einde zijn ;). Bewerkt op 05-07-2018. Inmiddels ben ik naar de staten Washington en Oregon geweest en heb ik eindelijk mijn familie weer gezien!

 6. Bolivia

  De diversiteit aan landschap in Bolivia lijkt me geweldig! Van het rennen over de zoutvelden alsof je de enige op aarde bent tot aan de vulkanische gebieden.

 7. Trekkingstocht door Marokko

  Ondanks dat ik niet zo van georganiseerde reizen houd, ben ik afgelopen maand wel op inspiratie gekomen op de vakantiebeurs! Daar heb ik gehoord van trekkingstochten door Marokko. Van trekken door de woestijn, langs berberdorpjes, valleien tot aan de Todra kloof. Wauw, wat een ervaring lijkt me dat! De geweldige natuur en cultuur bekijken buiten de drukke stad Marrakech.

 8. Ierland

  Een land dat iets dichterbij ligt. Handig! Ierland, het land van de Guinnes, het accent dat ik voor geen mogelijkheid kan verstaan en de geweldige ruige natuur. Wauw, wat lijkt het me geweldig om met een auto door dit land heen te trekken.

 9. Canada

  Net zoals in de USA zou ik enorm graag lekker willen roadtrippen door Canada. Van ijsbereren spotten tot aan de veelzijdige stad Toronto.

 10. India

  Een land waarvan ik al vaker heb overwogen om er ooit heen te gaan. Ik hoor diverse verhalen, die me enorm nieuwsgierig maken. Daarom staat India zeker op mijn bucketlist. Het is een land waarvan ik hoor; ‘Love it, or hate it’. Een land met diversiteit van mensen en cultuur en die ervoor zorgen dat al je normen en waarden aan de kant worden geschoven.

Welke landen staan op jouw bucketlist?

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.